Atentionarea Cod Galben de ceata, prelungita pana la ora 11.30. Trafic îngreunat

de:
25 oct. 2013
0 Afișari
Atentionarea Cod Galben de ceata, prelungita pana la ora 11.30. Trafic îngreunat

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, intre orele 06:30 si 09:30, in zonele joase a judetelor Buzau, Prahova si Dambovita, vestul judetului Ialomita, judetul Ilfov, inclusiv zona preoraseneasca a municipiului Bucuresti si judetul Teleorman se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, iar izolat burnita.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că traficul auto se desfăşoară dificil, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe sectoare rutiere din ţară. Astfel de probleme sunt semnalate în judeţe precum: Buzău, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

„Fenomenul impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.
De asemenea, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

 

Cookies