Atenționare nowcasting ANM. Furtună cu tunete și fulgere în București

29 aug. 2021
844 Afișari
Atenționare nowcasting ANM. Furtună cu tunete și fulgere în București
Atenționare nowcasting ANM. Furtună cu tunete și fulgere în București

ANM a emis o atenționare nowcasting de tip Cod Galben. Cerul s-a întunecat brusc în București. Se apropie o furtună cu tunete și fulgere.

Atenționare nowcasting ANM. Furtună cu tunete și fulgere în București, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Atenționare nowcasting ANM

Meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Galben de ploi, pentru Municipiul București. Astfel, atenționarea este valabilă în intervalul 29 august 2021, ora 11:15 și până la ora 12:15.

Recomandăm și: Vremea în București. Ultima zi din weekend-ul de vară aduce nori și posibile ploi

Administrația Națională de Meteoroloie transmite că se vor semnala averse care vor acumula peste 15 – 20 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat va apărea și grindina.

Furtună cu tunete și fulgere în București

În câteva minute cerul din București s-a întunecat, iar la scurt timp au început tunetele și fulgere, dar și aversele.

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 29 august 2021, ora 11:00 – 30 august 2021, ora 09:00.

Astfel, cerul din Capitală va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou pe parcursul nopții, vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade Celsius, iar cea minimă de 16 – 17 grade Celsius.

Averse în toată țara

ANM a actualizat avertizările meteo emise. Astfel, avertizarea de tip Cod Galben de ploi rămâne valabil în intervalul 29 august, ora 11:00 – 30 august, ora 09:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

În Transilvania, Moldova, Maramureș, local în Oltenia și Muntenia, precum și la munte vor fi ploi, tunete și fulgere și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 – 35 l/mp și pe alocuri 40 l/mp.

De asemenea, avertizarea de tip Cod Portocaliu este valabilă în intervalul 29 august, ora 11:00 – 30 august, ora 06:00. Fenomenul vizat: ploi abundente.

Astfel, în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 40 – 60 l/mp.

Cookies