ARHIVA B365

Atenţionare de călătorie pentru Slovenia, emisă de Ministerul Afacerilor Externe

Traficul în Slovenia pe unele drumuri naționale sau secundare este, în general, îngreunat din cauza pomilor căzuți și, în unele zone, din cauza inundațiilor, mai ales ai afluenților râului Sava. Multe drumuri regionale sunt închise.

Mai multe informații pot fi aflate la: +386 1 518 8 518, anunţă Ministerul Afacerilor Externe într+un comunicat remis B365.ro.

Până la data de 17 aprilie 2014 și în perioada 5 mai – 16 mai 2014, pe autostrada A2-E61, traficul prin tunelul Karavanke, care face legătura cu Austria, este obstrucționat din cauza unor lucrări rutiere și se circulă pe un singur sens. Perioada de așteptare înainte de tunel este de aproximativ 30 de minute.

În perioada 17 februarie – 17 aprilie, între orele 23.00 – 4.30, tunelul este închis pentru toate vehiculele. În momentul închiderii tunelului Karavanke, traficul pentru camioane va fi deviat prin Udine (I) sau Graz (A), în timp ce pentru autoturisme va fi deviat prin Korensko Sedlo și Rateče (pentru porțiunea de drum din Italia accesați www.cciss.it<http://www.cciss.it/>)

Reamintim că drumul R1-206/Kranjska Gora – Trenta, care trece prin pasul Vršič, este închis pe timpul iernii.

Drumuri închise pentru vehiculele grele de peste 7,5 tone:

– R3-610, Dolenja Trebuša – Sp. Idrija, la Srednja Kanomlja, din cauza deteriorării peretelui de reținere;

– G1-5, Celje – Krško, traficul este permis pentru aprovizionarea locală și pentru vehicule grele locale.

Din cauza căderilor de zăpadă, există posibilitatea impunerii unor restricționări suplimentare ale traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia.

MAE recomandă celor care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente, inclusiv de greutate precum și asupra alertelor meteorologice emise în țările învecinate. Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si<http://www.promet.si/>, precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internaţional).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button