Atenţionare de călătorie pentru Republica Mozambic, emisă de MAE, din cauza epidemiei de holeră

de:
16 feb. 2015
0 Afișari
Atenţionare de călătorie pentru Republica Mozambic, emisă de MAE, din cauza epidemiei de holeră

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Maputo, Republica Mozambic se confruntă cu o epidemie de holeră. Astfel, de la începutul sezonului ploios (decembrie 2014) și până la 16 februarie 2015, au fost raportate 2.464 de cazuri de îmbolnăviri și 28 de decese cauzate de răspândirea rapidă a epidemiei datorită inundațiilor.

Provinciile afectate în prezent sunt : Niassa, Nampula și Tete. În provinciile Maputo, Gaza, Inhambane, Sofala, Manica, Zambezia și Cabo Delgado nu au fost raportate cazuri de holeră.

În consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite, în intervalul următor, zonele afectate şi să respecte măsurile de prevenire emise de către autorităţile locale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Mozambic să consulte pagina de internet www.mae.ro şi site-ul Ministerului Sănătății din Republica Mozambic www.misau.gov.mz pentru situația actualizată a zonelor contaminate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cookies