Atenţionare de călătorie pentru Germania, emisă de MAE, din cauza grevei mecanicilor de locomotivă

de:
19 mai 2015
1 Afișari
Atenţionare de călătorie pentru Germania, emisă de MAE, din cauza grevei mecanicilor de locomotivă

Cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Federală Germania sunt informaţi de MAE că Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunţat organizarea unei noi greve la nivel federal.

Pentru transporturile de marfă, greva va începe marţi, 19 mai 2015, la orele 15.00, iar pentru transporturile de persoane, greva va debuta miercuri, 20 mai 2015, orele 02.00. Cel mai probabil, încetarea grevei va fi anunţată cu 48 ore înainte, potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro de MAE.

Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cetăţenilor români li se recomandă să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi pe cea a Ambasadei României la Berlin (http://berlin.mae.ro).

Cookies