Atenţionare de călătorie MAE pentru Bosnia şi Herţegovina – Condiţii meteorologice nefavorabile

de:
21 ian. 2015
0 Afișari
Atenţionare de călătorie MAE pentru Bosnia şi Herţegovina – Condiţii meteorologice nefavorabile

Se menţine în continuare pericolul alunecărilor de teren care va antrena blocări temporare ale unor artere de circulaţie.

Cantităţile de precipitaţii vor fi mai crescute în zonele Livno, Mostar şi Trebinje (între 20 şi 40 litri pe metrul pătrat), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Cu toate acestea, Serviciul de Protecție Civilă al orașului Zenica avertizează că, potrivit datelor Institutului Hidrometeorologic al FBIH, în următoarele 10 zile se vor mai înregistra ploi abundente, iar debitele cursurilor de apă din zona municipalității își vor continua trendul de creștere. Nivelul râurilor din cantonul Zenica-Doboj este în creștere. Au fost închise temporar o serie de drumuri locale Nemila – Bistričak, Brezik-Memići.

Departamentul de Protecție Civilă al cantonului Sarajevo a desfășurat o reuniune de urgență, cu scopul adoptării măsurilor de asistență a populației din zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. Acestea au produs inundarea a 140 de clădiri și la închiderea temporară a unor artere rutiere de interes secundar, precum Stup – Butile, Osjek – Bojnik.

Se recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Bosnia şi Herţegovina să evite zonele menţionate în următoarele 3 – 5 zile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă, „Călătoreşte în siguranţă” şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cookies