ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE în Norvegia: Avertizare meteo de vreme severă pentru mai multe zone

de:
25 dec. 2015
0 Afișari
ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE în Norvegia: Avertizare meteo de vreme severă pentru mai multe zone

În aceste regiuni vor fi precipitații abundente sub formă de ploaie și vântul va sufla cu putere. La altitudini de peste 1.000 metri va ninge abundent și traficul auto prin trecătorile montane va fi dificil. În Rogaland, Trøndelag (Trondheim), Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen și Troms, estul Finnmark și zona de
coastă, inclusiv in fiordurile din vestul Finnmark -Vardø se așteaptă ca mareea să depășească nivelurile normale cu 40 – 60 cm, pe fondul rafalelor puternice de vânt dinspre nord-vest.

Pentru Bergen și zonele adiacente a fost emis cod galben de inundații. În vecinătatea orașului Kristiansand, vântul va sufla în rafale, luând aspect de vijelie în zona Oksøy – Ana Sira; vântul puternic dinspre vest și
nord-vest va provoca furtună în zona Lindesnes. Date actualizate despre avertizările meteorologice se găsesc pe web site-ul Institutului de Meteorologie al Regatului Norvegiei – http://www.yr.no.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români carecălătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cookies