Atenţionare de călătorie în Grecia. Ce transmite MAE

19 iun. 2021
118 Afișari
Atenţionare de călătorie în Grecia. Ce transmite MAE

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Grecia pentru zilele acestea, întrucât se înregistrează cozi de maşini la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria.

Atenţionare de călătorie în Grecia. MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră pentru intrarea în R. Elenă.

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau intenționează să călătorească în Grecia că, din cauza fluxului mare de persoane, au fost semnalate aglomerări și cozi de autovehicule la punctele de control rutier a trecerii frontierei cu Bulgaria.

Cozile generează timpi mari de așteptare la traversarea frontierei comune dintre cele două state.

Riscul se menține în continuare în perioada imediat următoare.

În context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de intrare în R. Elenă și să se asigure înaintea începerii călătoriei că au îndeplinit toate formalitățile obligatorii prevăzute de legislația elenă, inclusiv completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menționeze punctul de intrare pe teritoriul Greciei.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

 

Cookies