Atenționare de călătorie în Bulgaria pentru ziua de 1 decembrie. MAE avertizează că se vor forma cozi la graniță

30 nov. 2021
287 Afișari
Atenționare de călătorie în Bulgaria pentru ziua de 1 decembrie. MAE avertizează că se vor forma cozi la graniță
Atenționare de călătorie în Bulgaria pentru ziua de 1 decembrie. MAE avertizează că se vor forma cozi la graniță. Sursa foto: Digi 24

Autoritățile au emis o atenționare de călătorie pentru ziua de miercuri, 1 decembrie, ce vizează punctele de trecere a frontierei în și dinspre Bulgaria. Astfel, șoferii trebuie să se aștepte la timpi de așteptare ridicați, motiv pentru care MAE îi sfătuiește să se pregătească în mod corespunzător.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis astăzi o avertizare de călătorie ce vizează frontiera țării noastre cu Bulgaria. Astfel, cetățenii români care tranzitează în această perioadă teritoriul Bulgariei trebuie să țină cont de faptul că mâine, 1 decembrie, există șanse considerabile să se formeze coloane mari de autovehicule care vor aștepta la punctele de traversare a graniței, ceea ce va duce la perioade îndelungate de așteptare, potrivit Antena 3.

Avertizare de călătorie pentru ziua de 1 decembrie. Ce puncte de frontieră sunt vizate

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe a precizat și care sunt punctele de trecere a graniței cu Bulgaria unde există șanse ridicate de formare a cozilor:

  • pe sensul de intrare în R. Bulgaria din R. Turcia prin PCTF Kapitan Andreevo – Kapikule, PCTF Lesovo;
    Hamzabeyli și, mai ales, prin PCTF Malko Târnovo – Derekoy, la controlul de frontieră și vamal (frontieră externă a Uniunii Europene) se pot forma coloane mari de autovehicule, ceea ce va conduce la înregistrarea de timpi considerabil măriți de așteptare;
  • pe sensul de ieșire din R. Bulgaria către România prin PCTF Ruse, PCTF Durankulak sau PCTF Silistra, la controlul de frontieră (care include și controlul vinietei), vor putea fi înregistrați timpi măriți de așteptare, cu preponderență în cazul în care coloanele de autovehicule cu turiști români vor ajunge la frontiera cu România în mod compact și în același interval de timp.

Ce recomandări transmite MAE cetățenilor care traversează granița

Astfel, cetățenii care vor ajunge mâine la controlul vamal și de frontieră la granița cu Bulgaria sunt sfătuiți să se informeze din timp, să își pregătească în mod corespunzător itinerariile de deplasare, să plătească taxele de drum și vinietele electronice, și să ia în calcul timpii crescuți de așteptare la graniță (să aibă bateria telefonului mobil încărcată și în stare de funcționare, să dețină resursele necesare de apă, alimente și medicamentație specifică, acolo unde este cazul, și să posede resurse financiare adecvate unor astfel de situații speciale).

Cookies