ARHIVA B365

ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE, emisă de MAE. Punctul de frontieră dintre Turcia şi Irak a fost ÎNCHIS

MAE menţionează că există posibilitatea ca punctul de trecere a frontierei (PTF) să rămână închis pe o perioadă nedeterminată. Având în vedere imprevizibilitatea închiderii/redeschiderii punctelor de trecere a frontierei dintre Regiunea Kurdistan, din Irak şi Turcia, se recomandă cetăţenilor români evitarea deplasărilor în zonă.

De asemenea, ca practică generală, autoritățile vamale irakiene din punctul de trecere a frontierei Ibrahim Khalil rețin documentele de călătorie ale cetățenilor străini care intră în Regiunea Kurdistan-Irak la volanul automobilelor care au o dată de producție mai veche de un an de la data intrării. Imediat după reținerea
documentului de călătorie, autorităţile vamale irakiene eliberează un document care atestă permisiunea de ședere legală în acest teritoriu. Reţinerea documentelor de călătorie ale cetăţenilor străini reprezintă garanţia că automobilele vor fi scoase ulterior din Regiunea Kurdistan şi că nu vor fi vândute ilegal în acest spaţiu.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de   Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar
situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei deinformare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button