ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE emisă de MAE pentru Ungaria şi Slovacia, din cauza caniculei

de:
06 iul. 2015
0 Afișari
ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE emisă de MAE pentru Ungaria şi Slovacia, din cauza caniculei

În urma avertizărilor meteorologice emise în aceste ţări, Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni seară, două atenţionări de călătorie, valabile pentru Ungaria şi Slovacia, din cauza caniculei.

Astfel, MAE informează cetăţenii români, care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Slovacă, despre emiterea unei atenţionări meteorologice de caniculă de către Serviciul slovac de hidrometeorologie (SHMU). Atenţionarea este valabilă pentru săptămâna 6 – 12 iulie 2015, când temperaturile vor ajunge până la 37 grade Celsius.

Pentru informaţii suplimentare, se poate accesa pagina dedicată web a Serviciului slovac de hidrometeorologie (SHMU): http://www.shmu.sk/sk/?page=1

Cetăţenii români pot consulta şi pagina Internet a Ambasadei României la Bratislava(http://bratislava.mae.ro).

Ministerul Afacerilor Externe îi informează, totodată, pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria, că Inspectoratul de Meteorologie ungar a prelungit avertizarea meteorologică de caniculă cod roşu, emisă pentru ziua de 6 iulie 2015, până inclusiv miercuri, 8 iulie 2015, când temperaturile medii ale zilei vor atinge valori de 28-30 grade Celsius, în mai multe localităţi din ţară, iar temperaturile maxime vor atinge valorile de 38-39 grade Celsius.

Codul este valabil pe întreg teritoriul Ungariei până la sfârşitul zilei de miercuri, 8 iulie 2015.

Se recomandă cetăţenilor români să consulte şi pagina Internet a Ambasadei României la Budapesta (http://budapesta.mae.ro).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro, pentru a obţine informaţii actualizate. Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cookies