Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru Australia, din cauza schimbărilor meteorologice

de:
20 feb. 2015
0 Afișari
Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru Australia, din cauza schimbărilor meteorologice

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Australiei, cu privire la faptul că în cursul zilei de astăzi, 19 februarie 2015, autoritățile australiene au lansat avertisment de vreme severă, cu vânturi puternice şi pericol de inundații, în partea de Nord-Est a statului Queensland. Ciclonul tropical Marcia a fost ridicat la gradul doi pe scala de alertă, după ce au fost înregistrate rafale de vânt de până la 150 km pe oră, în larg, și acumulări de apă, care ar putea conduce la ploi cu volume între 200 și 500 mm la nivelul solului (în sistemul local de măsurare).

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, 21 februarie 2015.

Se estimează că cele mai afectate vor fi localitățile din zona Gladstone (Yeppoon), aproximativ la 1000 km Nord de capitala statului, Brisbane, zona fiind una de tranzit auto intens de la Brisbane către Cairns, localitatea de unde se realizează plecările către Marea Barieră de Corali.

Totodată, a fost semnalat şi un alt ciclon tropical – Lam, care a afectat deja zona de Nord Vest a Australiei – Teritoriul de Vest, precum și câteva insule nelocuite, dar fără semnalări de pagube materiale.

Pentru orientare, se poate consulta şi harta, din pagina specializată a UE, la adresa web http://erccportal.jrc.ec.europa.eu/getdailymap/docId/1072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze, în următoarea perioadă, pe teritoriul Australiei, să contacteze din timp autoritățile locale, agențiile de turism sau misiunea diplomatică a României din Canberra şi să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cookies