VREMEA

Atenționare COD ROȘU de CANICULĂ pentru două județe din România!

INMH a emis, miercuri dimineață, o avertizare COD ROȘU de caniculă, valabilă toată ziua în județele Arad și Bihor. Directorul ANM anunțase, încă de luni, că este posibil ca miercuri să fie emisă o astfel de avertizare.

Conform avertizării, în cele două județe se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

Vremea va fi caniculară în toată România astăzi, celelalte județe ale țării fiind sub avertizare COD PORTOCALIU și COD GALBEN.

Codul portocaliu este valabil în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde vor fi temperaturi maxime de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. În restul ţării, inclusiv Bucureștiul, este valabilă atenționarea cod galben, cu temperaturi maxime de 35-37 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Detalii, AICI.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

VEZI ȘI: 

7 iulie, cea mai călduroasă zi din ultimii 50 ani. Câte grade s-au înregistrat la soare, în Capitală 

Cum se răcoresc bucureștenii, pe COD GALBEN de caniculă: bălăceală în Dâmbovița și Lacul Morii. FOTO 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button