Uşile unui dulap IKEA riscă să cadă peste utilizatori VEZI CE MODEL ARE DEFECTE

de:
23 sept. 2011
5 afișări
Uşile unui dulap IKEA riscă să cadă peste utilizatori VEZI CE MODEL ARE DEFECTE

”În urma acestor sesizări, uşile glisante ELGÅ FENSTAD, având acelaşi număr de identificare a furnizorului, au fost retrase de la vânzare din toate magazinele IKEA, începând din octombrie 2010. Designerii IKEA au iniţiat la aceeaşi dată o anchetă asupra cauzei de desprindere a uşilor glisante. Ancheta a identificat un defect de fabricaţie, (…) care în combinaţie cu greutatea oglinzii poate duce la desprinderea şi căderea uşii, cauzând spargerea oglinzii în bucăţi ascuţite. De aceea, compania IKEA oferă înlocuirea gratuită a uşilor glisante ELGÅ FENSTAD din loturile afectate”, se arată în comunicatul de presă.

Aceste usi glisante sunt produse de trei furnizori diferiţi pentru toate magazinele IKEA din lume, dar probleme sunt doar la cele livrate de furnizorul cu numărul de identificare 12650.Numărul de identificare a furnizorului este tipărit pe spatele uşilor, în partea de jos a nacestora, împreună cu înscrisul “Made in Sweden”. pentru mai multe detalii putei accesa site-ul retailerului.

”Dacă numărul de identificare al furnizorului este 12650, iar data producţiei cuprinsă între 1010 şi 1048, clienţii sunt rugaţi să ia legătura cu Departamentul Relaţii Clienţi pe adresa de email [email protected], sau la numerele de telefon 0746 MYIKEA, 021 407 IKEA”, recomandă reprezentanţii retailerului.

În total, circa 66.000 de bucăţi de uşi glisante care prezintă acest defect au fost vândute în întreaga lume. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 250 de bucăţi. Costul se ridică la 250 lei / bucata.

20 de clienţi au raportat desprinderea şi căderea uşilor glisante ale dulapului ELGA în timpul utilizării, aşa încât compania a decis să îi cheme pe toţi cumpărătorii produsului pentru a le fi înlocuite uşile.

Este vorba de uşile glisante ELGÅ FENSTAD, de 73×196 cm, din oglindă, ale furnizorului 12650, se arată într-un comunicat remis de reprezentanţii IKEA.

Cookies