Atenție, urmează rapelul! Al doilea maraton de vaccinare anti-COVID din București, desfășurat între 28 și 31 mai

25 mai 2021
134 afișări
Atenție, urmează rapelul! Al doilea maraton de vaccinare anti-COVID din București, desfășurat între 28 și 31 mai

Al doilea maraton de vaccinare anti-COVID din București se desfășoară între 28 și 31 mai și este organizat de Universitatea de Medicină Carol Davila. În același timp, în perioada 31 mai - 1 iunie, la nivel național, se desfășoară un eveniment asemănător pentru adolescenții între 16-18 ani, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.

Al doilea maraton de vaccinare anti-COVID din București, desfășurat între 28 și 31 mai

Pentru al doilea maraton de vaccinare anti-COVID-19 din București vor fi disponibile 35 de cabinete la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională.

La vaccinare pot veni și persoanele care fac prima doză de vaccin împotriva COVID-19, iar rapelul îl vor face în centrele fixe.

Procesul de vaccinare se va desfășura 24 de ore din 24, în acțiune fiind implicați 1000 de voluntari, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.

În perioada 31 mai – 1 iunie va avea loc maratonul de vaccinare anti-COVID-19 dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Acesta se va desfășura în toate centrele organizate la nivel național.

Centrele vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel național a mai declarat că, de asemenea, la nivelul fiecărui judeţ vor fi unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20:00.

„Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi24.

Cookies