Atenţie unde vă parcaţi maşina în această noapte!

de:
16 dec. 2010
2 Afișari
Atenţie unde vă parcaţi maşina în această noapte!

Utilajele de deszăpezire vor interveni simultan în toate cartierele din Sectorul 1, respectiv Băneasa, Bucureştii Noi – Chitila – Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord – Nicolae Titulescu, Dorobanţi – Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai – Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti – Vatra Nouă. În fiecare din aceste zone sunt amenajate puncte fixe de intervenţie rapidă formate dintr-un utilaj mare şi unul mic care sunt pregătite să deszăpezească arterele principale.

Firma de deszăpezire Romprest va acţiona cu 80 de utilaje şi 300 de muncitori pentru a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi din Sectorul 1, a transmis administraţia publică locală.

Potrivit strategiei de deszăpezire, se va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

În Sectorul 2 al Capitalei, autorităţile au anunţat că au început deja de la ora 16 să împrăştie material antiderapant lichid pentru a preveni formarea poleiului pe străzi. O atenţie deosebită va fi acordată pasajelor rutiere şi arterelor de circulaţie în rampe şi în pante, spitalelor şi policlinicilor, şcolilor şi grădiniţelor, garajelor, depourilor şi staţiilor RATB, fabricilor de pâine unde se împrăştie material antiderapant pentru a preveni dificultăţile în traficul autovehiculelor, susţin oficialii Sectorului 2.

Primarul General Sorin Oprescu a cerut operatorilor de salubrizare să intre în stare de alertă, începând cu ora 15, în condiţiile în care în Bucureşti s-au anunţat căderi de zăpadă şi ger.

De asemenea, în sezonul rece bucureştenii pot beneficia de ceai sau supă caldă, în cantinele aflate în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti. Acestea se află pe străzile Sfântul Constantin, nr. 8, din Sectorul 1, pe Calea Griviţei, nr. 216, Sector 1, pe Agricultori, nr. 44, Sector 2, pe Bdul Dacia, nr. 196, Sector 2 şi pe Calea Ferentari, nr. 91, Sector 5.

Totodată, în Calea Şerban Vodă 164-168  şi în Complexul de Servicii Socio Medicale al Municipiului Bucureşti, oamenii străzii vor putea primi îngrijiri medicale primare şi mâncare caldă.

Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Pentru joi seară şi vineri, meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ninsori şi viscol pentru partea de Sud-Est a ţării, fenomenele meteo putând să se extindă şi în judeţele limitrofe.

Vezi aici prognoza meteo pentru Bucureşti până la sfârşitul săptămânii.

Cookies