Atenţie unde mergeţi la coafor! ANPC a găsit produse expirate şi instrumente neigienizate

de:
04 nov. 2010
7 Afișari
Atenţie unde mergeţi la coafor! ANPC a găsit produse expirate şi instrumente neigienizate

Rămăşiţele comuniste ale SCM Igiena din capitală au dat bătăi de cap comisarilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). În urma controalelor efectuate, şapte din cele 19 puncte de lucru ale Igiena au fost amendate cu 34.000 de lei, iar trei au fost sancţionate cu avertisment din cauza mai multor produse expirate.

„Abaterile constatate se referă la faptul că produsele cosmetice precum oja şi vopseaua de păr au data de minimă durabilitate depăşită sau că perioada după deschiderea flaconului în care produsul poate fi folosit în siguranţă de consumatori este de asemenea depăşită. Totodată, au fost găsite diverse sortimente de creme cu perioada de utilizare depăşită după desigilare. O altă problemă vizează nespecificarea temperaturii la care s-a făcut sterilizarea instrumentarului, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii 1136/2007, privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumuseţare corporală. În plus, perii şi scafa erau neigienizate după folosirea acestora la un singur client”, se menţionează în raportul întocmit de comisarii Protecţiei Consumatorilor.

O altă problemă identificată de comisari este că lista de tarife pentru serviciile oferite de SCM Igiena nu era afişată la loc vizibil, iar în preţurile practicate nu se preciza cantitatea de vopsea necesară în funcţie de lungimea părului astfel încât clienta să poată calcula suma de plată. “ANPC recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui salon de înfrumuseţare să verifice întâi dacă lista tarifelor este completă, detaliată pe procedurile executate, cu precizarea tarifului şi a tuturor operaţiunilor ce caracterizează serviciul. În cazul unui piercing sau tatuaj să se asigure că instrumentele sunt sterilizate, iar bijuteriile aplicate au declaraţii de conformitate emise de producător sau buletine de analiză emise de laboratoarele acreditate”, atrag atenţia comisarii ANPC care au adăugat că pentru vopsea de păr, nuanţator, fixativ, lac de păr, creme sau ojă clienţii ar trebui să ceară informaţii despre termenul de valabilitate.

Cookies