ESENTIAL

Atenţie! Un nou virus se răspândeşte pe chat-ul Facebook-ului

Virusul Dorkbot a fost modificat, cu scopul de a evita soluţiile antivirus. Softul periculos are astfel capacităţi rootkit şi poate să împiedice antivirusul să efectueze actualizări de securitate.

Dorkbot poate, de asemenea, spiona activitatea utilizatorilor în browser. În afară de mesageria instant, virusul se poate răspândi şi prin dispositive USB.

Cum te poţi feri de virusul de pe Facebook

Utilizatorii nu trebuie să dea click pe mesaje care, deşi par fotografii, sunt fişiere executabile.

La descărcare, ele instalează fără consimţământul utilizatorilor un software periculos ce oferă atacatorilor control asupra calculatorului infectat. În general, este periculoasă executarea unui astfel de fişier (cu extensia ‘.exe’) indiferent dacă este primit de la prieteni sau de la persoane necunoscute, prin intermediul programelor de mesagerie instantă (Facebook, Yahoo Messenger etc.).

În topul site-urilor periculoase răspândite pe Facebook se află şi linkurile frauduloase, care încearcă să îi convingă pe utilizatori să participe la sondaje pentru a câştiga premii, de obicei telefoane mobile sau tablete. Phishingul, prin care utilizatorilor li se fură date personale, nu mai este atât de popular ca în anii de început ai reţelelor sociale, pentru că utilizatorii au învaţat să recunoască astfel de mesaje, mai arată studiul Bitdefender.

Sursa: Romania Libera


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button