Atenție tuturor stăpânilor de animale de companie! Primăria Sectorului 6 începe tratamentele cu insecticide pe spațiile verzi

07 iun. 2021
159 Afișari
Atenție tuturor stăpânilor de animale de companie! Primăria Sectorului 6 începe tratamentele cu insecticide pe spațiile verzi

Primăria Sectorului 6 a publicat pe rețelele de socializare un anunț privind începerea aplicării tratamentelor cu insecticide pe toate spațiile verzi din sector. Cu această ocazie, sunt avertizați deținătorii de animale de companie și apicultorii, care trebuie să adopte măsuri adecvate de prevenție pe parcursul acestei luni, pentru a evita contactul cu aceste substanțe

Primăria Sectorului 6 va desfășura pe parcursul întregii luni iunie o serie de activități de deratizare, potrivit anunțului de pe pagina de Facebook a instituției. Aplicarea substanțelor va fi efectuată de Centrul de Protecție a Plantelor București din subordinea Primăriei Municipiului București, și sunt vizate parcurile și aliniamentele stradale de pe suprafața Sectorului 6. Vor fi folosite mai multe tratamente, atât pentru dăunători, precum omizile, păduchii și acarienii, dar și pentru prevenirea unor boli ce pot afecta vegetația.

„Primăria Sectorului 6 anunță că pe parcursul întregii luni iunie 2021, Centrul de Protecție a Plantelor București din subordina Primăriei Municipiului București va aplica tratamente de combatere a dăunătorilor vegetali în parcurile și pe aliniamentele stradale aflate pe raza sectorului.

Tratamentele, efectuate de Centrul de Protecție a Plantelor Bucureşti – aflat în subordinea Primăriei Capitalei, sunt aplicate împotriva unor dăunători precum: afide, omida păroasă a dudului, acarieni, păduchele de San Jose, păduchele lânos, cicade, și vizează combaterea unor boli ce pot afecta vegetația, dintre care făinare, rugină, mană, înroșirea acelor de pin etc.

Produsele folosite: Mospilan 20Sg+Toil, Actara, Mavrik, Avaunt, Teppeki, Merpan, etc și sunt omologate.”, au scris cei de la Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

Primăria Sectorului 6 avertizează în mod special stăpânii de animale de companie și apicultorii

În postarea cu pricina se atrage atenția deținătorilor de animale și apicultorilor, pentru ca aceștia să ia o serie de măsuri de precauție pentru a ocoli evenimentele neplăcute, precum otrăvirea. De asemenea, oficialii Primăriei Sectorului 6 recomandă persoanelor care vor intra în contact accidental cu aceste substanțe să caute asistență medicală de specialitate în cel mai scurt timp.

„Pentru prevenirea unor accidente, în această perioadă, deținătorii de animale și apicultorii trebuie să adopte măsuri adecvate. Se recomandă ca în cazurile de contact accidental uman cu aceste substanțe să se solicite asistență medicală de specialitate.”, scriu reprezentanții Primăriei Sectorului 6 în încheierea postării.

 

Cookies