Atenție, șoferi!Ultimele zile pentru plata taxei de închiriere a locurilor de parcare, în Sectorul 6

de:
26 iun. 2020
0 Afișari
Atenție, șoferi!Ultimele zile pentru plata taxei de închiriere a locurilor de parcare, în Sectorul 6

În Sectorul 6, locurile de parcare neachitate până la această dată vor fi declarate disponibile și urcate online, pe platforma electronica  parcari.adps6.ro, pentru a fi reînchiriate celor interesați.

Taxa pentru închirirerea unui loc de parcare poate fi plătită la:

– toate sediile Taxe și Impozite Sector 6.

– online pe platforma www.ghiseul.ro sau prin serviciile Internet Banking.

– rețeaua de distribuție carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice)

– aplicația Taxe Locale Sector 6 disponibilă în Google Play.

Taxa pentru închirierea locurilor de parcare de reşedinţă este stabilită în conformitate cu pct. 3.24 din Anexa 2 din HCGMB nr. 429/28.12.2016 – taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reşedinţă şi se achită anual.

Cum arată cea mai mare parcare din Sectorul 6, văzută de sus din dronă VIDEO

Cea mai mare parcare de reședință din Sectorul 6, inaugurată de primarul Gabriel Mutu, în cartierul Drumul Taberei, are aproximativ 200 de locuri de parcare la sol, fiind contractată aproape în totalitate de locuitorii din zonă.

Cea mai mare parcare de reședință din Sectorul 6, inaugurată de primarul Gabriel Mutu, în cartierul Drumul Taberei, are aproximativ 200 de locuri de parcare la sol, fiind contractată aproape în totalitate de locuitorii din zonă. 

Pentru a putea beneficia de loc de parcare de reşedinţă, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii simultan:

– BI/CI cu domiciliul în arealul unde este solicitat locul de parcare,

– certificat de înmatriculare auto (autoturismul este înmatriculat în România, cu număr de Bucureşti)

– document privind ITP valabil

– contract de comodat auto autentificat la notar pentru autoturismele astfel utilizate (dacă este cazul)

– certificat de încadrare în grad de handicap locomotor (dacă este cazul, astfel de persoane având prioritate la atribuirea locurilor de parcare),

– creanțele bugetare exigibile să fie achitate la zi.

În Sectorul 6 sunt înregistrate, în prezent, aproximativ 42.300 de locuri de parcare de reşedinţă la sol, la care se adaugă 648 de locuri de parcare amplasate în sisteme inteligente de tip smart parking.

CITEȘTE ȘI Se prelungeşte termenul de plată pentru închirierea locurilor de parcare în Sectorul 6

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Sectorului 6, în contextul riscului de răspândire a COVID-19, primarul Sectorului 6 a anunţat că se prorogă termenul de plată pentru închirierea locurilor în parcajele de reşedinţă aferente acestui an, de la 31 martie 2020 la data de 30 iunie 2020.

Astfel, prin plata taxei de parcare, contractele de închiriere a locurilor de parcare în parcajele de reşedinţă ale Sectorului 6 sunt reînnoite automat pentru încă un an calendaristic.

Consider că decalarea termenului de plată a taxelor şi impozitelor locale, cu un trimestru, respectiv până la 30 iunie 2020, este foarte benefică în contextul actual. Mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari şi să luăm măsuri pentru a veni în sprijinul tuturor categoriilor sociale. Vom continua să implementăm soluţii pe diferite paliere astfel încât să depăşim împreună momentele de criză”, a declarat în martie Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. 

Cookies