LA MINE-N CARTIER

Atenție, șoferi și șoferițe! Restricții de circulație timp de patru luni pe Centura Capitalei. Lucrări de reparații între Mogoșoaia și Otopeni

Mare grijă, șoferi! Începând de vineri, 9 iulie, au intrat în vigoare o serie de restricții de circulație timp de patru luni pe Centura Capitalei. Se vor executa o serie de lucrări de reparații între Mogoșoaia și Otopeni până în data de 1 octombrie.

Dacă stați în afara Bucureștiului sau conduceți mult pe Centura Capitalei, trebuie să vă pregătiți spiritual pentr aglomerație și haos. Tot răul spre bine totuși deoarece după finalizarea lor, pe la jumătatea toamnei, drumurile vor arăta mai bine. Unde pui că până atunci va fi gata și Pasajul Mogoșoaia.

Restricții de circulație pe Centură

Circulaţia rutieră între Mogoşoaia şi Otopeni va fi restricționată, în mai multe etape, începând de vineri, 9 iulie, până la sfârşitul lunii septembrie. Anunțul a fost făcut recent de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Reparații pe Centura Capitalei între Mogoșoaia și Otopeni

Începând de astăzi au loc mai multe reparații pe mai multe tronsoane din Centura Capitalei. Mai mult, CNAIR spune că toate aceste lucrări la partea carosabilă vor fi sincronizate cu cele de la proiectul de execuţie pentru Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti, peste DN1A.

Practic, data de finalizare va fi 1 octombrie 2021, moment în care traficul va reveni la normal.

Cât durează lucrările pe Centura Capitalei

În perioada 09.07.2021 – 16.08.2021, se vor realiza lucrări de execuție pe DNCB între Mogoșoaia și Otopeni. Începând de vineri, 09.07.2021, se vor institui restricții de circulație pe DNCB între Mogoșoaia și Otopeni pe Calea 1, km 69+810 – km 71+860. Astfel, se va închide circulația pe sensul de mers Mogoșoaia – Otopeni, iar traficul rutier se va desfășura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulație pe sensul de mers Otopeni – Mogoșoaia.

În perioada 15.08.2021 – 30.09.2021 se vor executa lucrări între km 67+340 și km 67+663, calea 1 și calea 2 (Continuare Pasaj Mogoșoaia) in două etape astfel:
– Etapa 1 Se vor executa lucrări pe Calea 1 banda 2 și Calea 2 banda 2
– Etapa 2 Se vor executa lucrări pe Calea 1 banda 1 și Calea 2 banda 1

În perioada 17.08.2021 – 30.09.2021 se vor executa lucrări pe sensul Otopeni – Mogoșoaia, pe Calea 2, km 69+810 – km 71+860. Se ÎNCHIDE circulația, iar traficul rutier se va desfășura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulație pe sensul de mers Mogoșoaia – Otopeni.

Lucrările principale ce se vor executa pe cele două sectoare constau în:
– Frezarea straturilor asfaltice existente pe o grosime medie de 23 – 24 cm.
– Așternerea a 13 cm strat de bază
– Așternerea a 6 cm strat de legătura
– Așternerea a 4 cm strat de uzură
– Amenajarea scurgerii apelor
– Amenajarea drumurilor laterale și a acceselor la proprietăți
– Execuția marcajelor, precizează CNAIR.

Ultima etapă a restricțiilor

Ultima etapă a restricțiilor de circulație va fi în perioada 20.07.2021 – 30.09.2021 se vor executa lucrări și la Pasajul Superior peste CF de la Otopeni și se vor institui restricții între km 0+500 – km 0+800 astfel încât să se mențină 2 benzi de circulație către direcția A3 și o bandă de circulație către direcția Mogoșoaia. Se vor institui restricții de circulație a traficului pe Calea 2, banda 2 direcția de mers A3 – Mogoșoaia, înainte de sensul giratoriu premergător pasajului hobanat.

Cum se va realiza circulația

Restricția va începe cu 100 de m înainte de sensul giratoriu astfel încât circulația să se realizeze pe o singură bandă înainte și după sensul giratoriu în scopul de a avea 2 benzi de circulație către direcția A3.

În ce constau lucrările de reparații implementate de CNAIR

Lucrările principale de la pasaj constau în:
-Refacerea rosturilor de dilatație,
-Curățirea și repararea/recondiționarea parapetelor pietonali
-Recondiționarea parapetului pietonal
-Curățirea mantalei de protecție a hobanelor pe toata suprafața acestora
-Curățirea și vopsirea măștilor grinzilor principale pe toata suprafața acestora.

DRDP Bucureşti va executa împreună cu terţi covoare asfaltice pe secţiunile de la km 67+663 – km 69+810 şi km 0+000 – km 1+200. Lucrările de frezare de 4 cm şi aşternere strat nou de uzură se vor executa doar pe timpul nopţii pentru reducerea disconfortului creat de restricţiile necesare execuţiei lucrărilor.

CNAIR mai spune că lucrările la partea carosabilă sunt sincronizate cu cele de la proiectul de execuţie pentru „Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti, peste DN1A, astfel încât data de finalizare va fi 1 octombrie 2021.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button