Atenție, șoferi! Se schimbă Codul Rutier. Amenzi usturătoare și pentru comportamentul agresiv în trafic

27 ian. 2022
3042 Afișari
Atenție, șoferi! Se schimbă Codul Rutier. Amenzi usturătoare și pentru comportamentul agresiv în trafic
Atenție, șoferi! Se schimbă Codul Rutier | Amenzi usturătoare și pentru comportamentul agresiv în trafic. Foto: getlevelhead.com

Șoferii care sunt agresivi în trafic vor fi sancționați dur. Autoritățile vor să pedepsească comportamentul agresiv în trafic, iar noile sancțiuni sunt prevăzute în Codul Rutier care va fi aprobat astăzi.

Codul Rutier se modifică

Nu doar comportamentul agresiv va fi sancționat. Noul Cod Rutier va cuprinde mai multe dispoziții.

Comportamentul agresiv în trafic va fi sancționat cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei. De asemenea, șoferii agresivi vor rămâne fără permis vreme de 30 de zile.

Dacă șoferii provoacă și un accident, amenda poate să depășească 1000 de lei, iar permisul va fi suspendat vreme de 60 de zile.

Cresc și amenzile pentru șoferii care circulă fără motiv pe banda de urgență a autostrăzilor. Dacă până acum, amenda era de 580 de lei, de acum în colo va fi de 2900 de lei. În loc de 3 puncte penalizare, șoferii vor avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Și teribiliștii care aleg să întoarcă mașina pe contrasens sau cei care merg pe contrasens, vor rămâne fără permis pentru 120 de zile.

Șoferii care nu țin cont de regulile pentru trecerea la nivel cu calea ferată vor avea permisul suspendat vreme de 120 de zile (până acum rămâneau fără permis pentru 90 de zile).

Amenzi dure pentru șoferi

Conducătorii auto care depășesc în locuri nepermise vor fi sancționați cu amenzi de peste 1000 de lei și își vor lua adio de la permis pentru 60 de zile.

În cazul în care au provocat un accident în timpul depășirii nepermise, vor plăti amenzi de până la 2900 de lei și vor rămâne fără permis pentru 90 de zile.

Cei care nu acordă prioritate vor fi amendați cu 1160 de lei și vor avea permisul suspendat pentru 60 de zile. Dacă produc și un accident, pot fi amendați cu până la 2900 de lei și vor rămâne fără permis pentru 90 de zile.

Dacă vitezomanii depășesc viteza legală cu peste 70 de kilometri la oră, riscă să rămână fără permisul de conducere pentru 120 de zile.

Se mărește perioada de suspendare a permisului cu 30 de zile pentru conducătorii auto care circulă pe sens opus sau cei care conduc sub influența alcoolului.

Șoferii care obțin permisul într-o altă țară, dar care încalcă regulile în România și primesc, printre alte, și o condamnare penală, nu vor mai avea voie să șofeze pe drumurile publice din țara noastră.

Sursă imagine: www.getlevelhead.com

Cookies