Atenție, șoferi! Se ridică mașini de pe străduțe din buricul Bucureștiului. Filmare postată de Clotilde Armand: „În urmă cu câteva momente…” | VIDEO

14 iul. 2022
2294 Afișari
Atenție, șoferi! Se ridică mașini de pe străduțe din buricul Bucureștiului. Filmare postată de Clotilde Armand: „În urmă cu câteva momente...” | VIDEO

ADP Sector 1 ridică, joi dimineață, mașini parcate neregulamentar pe străduțe din centrul Capitalei.

O filmare cu un autoturism ridicat pe rampă, de pe strada Ion Brezoianu, din proximitatea Parcului Cișmigiu, a fost distribuită de primarul Clotilde Armand.

În imagini se poate vedea, de la distanță, un vehicul ridicat din preajma unei treceri de pietoni stearsă.

În mesajul de pe Facebook, primarul Clotilde Armand îi roagă pe șoferi să nu mai lase mașinile pe trecerile de pietoni.

„Am o mare rugăminte: Nu mai parcați mașinile pe trecerile de pietoni! Staționarea sau oprirea autovehiculelor în dreptul trecerilor pentru pietoni perturbă traficul, pot să cauzeze ambuteiaje rutiere, iar pietonii sunt nevoiți, de cele mai multe ori să ocolească și să traverseze neregulamentar. Vă rog mult aveți grijă unde parcați. Din respect față de semenii noștri.”, scrie edilul.

În iunie, Clotilde Armand si Primăria Sectorului 1 au făcut titluri de stiri cu un Ferrari galben ridicat de pe Bd. Ion Mihalache din sectorul 1.

Primarul Sectorului 1:

„În urmă cu câteva momente pe strada Ion Brezoianu…

Ridicăm mașinile autoturismele staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc.”

Procedura pentru ridicarea si depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar

Începând cu data de 5 aprilie, ADP Sector 1 ridică vehiculele staționate neregulamentar pe domeniul public.

Vehiculele ridicate se depozitează în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta prin:

Telefon: 021/9540 Dispecerat Poliția Locală Sector 1

E-mail: [email protected]

Tarifele pentru recuperarea vehiculului ridicat

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Procedura pentru restituirea vehiculelor parcate neregulamentar

Restituirea vehiculelor se va face non-stop, numai proprietarului/ deținătorului/ utilizatorului legal al acestuia și doar după întocmirea procesului-verbal de contravenție de către polițistul local și achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/ înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului/ rulotei/ remorcii și a unui act de identitate al solicitantului.

Îți mai recomandăm și:

Cookies