Atenție, șoferi! S-au dat sute de amenzi în București pentru mașinile parcate pe spațiul verde

19 nov. 2021
382 Afișari
Atenție, șoferi! S-au dat sute de amenzi în București pentru mașinile parcate pe spațiul verde

Atenție, șoferi! S-au dat sute de amenzi, doar într-un singur sector din București, pentru mașinile parcate pe spațiul verde. Sumele sunt importante, pentru mașinile mici amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei.

Situația se complică într-un sector din București și se dau amenzi zi de zi pentru acei șoferi care își parchează mașina pe spațiul verde. Mare grijă trebuie să aveți, mai ales dacă locuiți sau aveți probleme de rezolvat în Sectorul 6.

Atenție, șoferi! Se dau amenzi pentru parcatul pe spațiul verde

Primăria condusă de Ciprian Ciucu a anunțat recent că a dat doar în ultima lună, între 17 octombrie și 16 noiembrie vreo 366 de amenzi la tot atâția șoferi și mașini. Mai mult, suma se ridică la aproape 400.000 de lei, mai ales că

Amenzi de peste 394.000 de lei pentru șoferii care au parcat pe spațiul verde. Spațiul verde nu este loc de parcare, astfel că cei prinși că-și lasă mașinile pe iarbă sunt sancționați! 366 de șoferi au fost amendați de polițiștii locali, de la Ordine Publică, cu 394.400 de lei, a anunțat Primăria Sectorului 6.

Amenzile au fost date de polițiștii locali din Sectorul 6 și sunt imense

Conform informațiilor oferite de autoritățile locale din S6, amenda diferă în funcție de dimensiunile mașinii. Astfel, pentru mașinile mici vorbim de amenzi cuprinse între 1.000 de lei și 1.500 de lei, iar pentru cele de peste 3.5 tone amenda este cuprinsă între 1.500 de lei și 2.500 de lei. Controalele vor continua și în zilele următoare.

Amenda pentru un autoturism este cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei, iar pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, între 1.500 și 2.500 de lei. Acțiunile punctuale au avut loc timp de o lună, în perioada 17 octombrie-16 noiembrie. Dar ele vor continua.

Ce spune legea

Conform prevederilor legale, aflate acum în vigoare, chiar dacă în Sectorul 6 sunt puține locuri de parcare, este interzis să îți lași mașina pe spațiul verde. Mai mult, nu ai voie să o lași nici pe străzi sau pe trotuare, unde nu sunt parcări autorizate.

Potrivit legii, scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor și terenul liber, neproductiv, din intravilan, sunt zone considerate spațiu verde, unde parcarea sau staționarea sunt interzise, mai spune S6.

Cookies