ARHIVA B365

ATENȚIE ȘOFERI! În Capitală a apărut şantajul pentru tamponare în trafic VIDEO

Brigada Rutieră a fost sesizată de un tânar de 22 de ani despre faptul că în timp ce conducea autoturismul pe str. Av. Popa Marin, dinspre liceul Jean Monnet, ajungând la intersecţia cu str. Radu Beller a oprit la indicatorul cedează trecerea, moment în care conducătorul unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate a oprit şi i-a făcut semn să pătrundă în intersecţie, după care l-a tamponat cu intenţie. Tânărul s-a plâns oamenilor legii că după producerea evenimentului cel care i-a tamponat autoturismul i-a solicitat suma de 300 de lei, şantajându-l că dacă va sesiza organele de poliţie îşi va pierde permisul de conducere pentru patru luni şi va trebui să plătească o amendă de 420 de lei.

Analizând aceste aspecte şi având în întrucât în ultima perioadă de timp la sediile Biroului Accidente Uşoare s-au înregistrat mai multe declaraţii, prin care diverşi conducători auto reclamau acelaşi mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere a fost constituită în data de 02.02.2012 o echipă formată din cadre ale Serviciul Accidente Rutiere aflaţi sub directa îndrumare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care în jurul orelor 19.30, au realizat un flagrant în urma căruia au identificat pe N. A. şi I. M. ambii din jud. Ialomiţa”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei, remis B365.ro

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei doi, împreună cu mai multe persoane, au mai aplicat această metodă pe raza Bucureştiului. Sumele pe care le pretindeau şoferilor tamponaţi erau între 200 şi 600 lei (în lei, euro sau lire sterline).

Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 iar magistraţii au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile.

În cauză se continuă cercetările de către lucrătorii din cadrul Serviciului Accidente Rutiere în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a inculpaţilor. Brigada Rutieră recomandă tuturor conducătorilor auto implicaţi în evenimente rutiere soldate numai cu avarii să anunţe evenimentul la poliţie cu excepţia situaţiilor în care încheie un constat amiabil, materializat în semnarea formularului „Constatare amiabilă de accident”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button