Atenție, șoferi! Controale masive ale poliției pe autostrăzile din jurul Bucureștiului. Ce amendă a primit un tânăr prins de radar cu 195 km/oră pe A1

09 oct. 2021
305 Afișari
Atenție, șoferi! Controale masive ale poliției pe autostrăzile din jurul Bucureștiului. Ce amendă a primit un tânăr prins de radar cu 195 km/oră pe A1

Atenție, șoferi! În această perioadă sunt în desfășurare controale masive ale poliției pe autostrăzile din jurul Bucureștiului. Totul face pare dintr-o campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Sute de participanți la trafic au fost deja sancționați în aceste zile. Incredibil ce amendă a primit un tânăr prins de radar cu 195 km/oră pe autostrada A1. Şoferul, în vârstă de 22 de ani, a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Din ce în ce mai mulți șoferi sunt prinși și sancționați în trafic după ce nu respectă regulie de circulație. Mai mult, începând de joi, 7 octombrie, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost demarată campania ,,Şi TU poţi salva o viaţă, alege Siguranţa Rutieră”, dezvoltată de Poliția Rutieră.

Sute de șoferi sancționați în urma controalelor

Au fost date sute de amenzi pentru zeci de șoferi în aceste zile, iar controalele continuă. Printre cei care au fost amendați se numără și un tânăr în vârstă de 22 de ani. Tânărul șofer a rămas fără permis de conducere după ce a fost depistat de radar conducând un BMW cu 195 km/oră. Bărbatul din Slatina, județul Olt, s-a ales cu o amendă usturătoare în urma ispravei sale în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Acestuia i-a fost eliberată dovadă înlocuitoare.

Acțiuni de control pe autostrada București – Pitești

La acţiunile de pe autostrada Bucureşti – Piteşti au participat zeci de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier din județele Argeş şi Dâmboviţa. De asemenea, au fost reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul controlului transportului rutier, cum ar fi inspectorii Registrului Auto Român. Aceștia au verificat starea tehnică a autovehiculelor. De asemenea, a fost prezent şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Aceștia s-au adresat șoferilor profesioniști, în vederea controalelor pentru verificarea respectării timpilor de condus şi de odihnă.

„Acţiuneile au ca scop conştientizarea de către conducătorii auto a riscului crescut de accidente în situaţia încălcării normelor de circulaţie, pericol la care nu expun doar propria persoană, ci şi alte persoane cu care călătoresc în acelaşi autovehicul, dar şi alţi participanţi la trafic”, au precizat autoritățile.

Inedit este faptul că în doar șase ore, în cursul zilei de joi, 7 octombrie, în doar şase ore, poliţiştii au reușit să dea, doar pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, peste 300 de sancţiuni.

Cookies