LA MINE-N CARTIER

Atenție! Se propune ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1

Mașinile parcate neregulamentar pe străzile Sectorului 1 vor fi ridicate, dacă va fi aprobat un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Sector 1. De asemenea, se vor percepe penalități pentru ridicarea, transportarea și depozitarea vehiculelor.

Proiectul de lege privind gestionarea mașinilor parcate neregulamentar prevede aprobarea unui regulament pe baza căruia să se realizeze ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea automobilelor cu pricina, potrivit Agerpres.

Cum se va realiza recuperarea mașinilor, dar și ce sume vor scoate din buzunar cei care parchează ilegal

Recuperarea automobilului se va face exclusiv de către proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia după ce sunt achitate tarifele de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul la proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/remorcii/rulotei, precum și a unui act de identitate al solicitantului.

  • Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu o greutate maximă de până la 5 tone inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu greutatea maximă ce depășește 5 tone.
  • Tarifele de transport valorează 150 de lei pentru vehicule cu greutate maximă de până la 5 tone inclusiv, şi 200 de lei pentru vehiculele ce depășesc 5 tone.
  • Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore, după scurgerea primelor 24 de ore de la ridicare fiind percepută o taxă de 25 de lei/pe zi.

De ridicarea autoturismelor se va ocupa Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1, sau un operator contractat, în cazul în care ADP Sector 1 nu va dispune de personalul şi utilajele necesare pentru realizarea acestei activităţi în regim propriu.

Unde vor fi depozitate vehiculele ridicate

Ridicarea vehiculului nu se dispune sau dacă a fost deja decisă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în maşină este observată prezenţa unor persoane. Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special amenajate în acest scop aflate pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Perioada maximă de depozitare este de 6 luni. În cazul în care proprietarul nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, autoritățile vor lua măsurile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button