Atenție! Se modifică sistemul de transport din Bucureşti – Ilfov. STB reorganizează mai multe linii. Unele vor funcționa doar în anumite zile

25 iun. 2021
531 Afișari
Atenție! Se modifică sistemul de transport din Bucureşti – Ilfov. STB reorganizează mai multe linii. Unele vor funcționa doar în anumite zile

De sâmbătă, 26 iunie, se modifică sistemul de transport din Bucureşti – Ilfov. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) introduce conceptul de linii care funcţionează numai în anumite zile ale săptămânii.

Se modifică sistemul de transport din Bucureşti – Ilfov. TPBI introduce, pentru prima data după Revoluție, conceptul de linii care funcţionează numai în anumite zile ale săptămânii, concept utilizat în mai multe oraşe europene.

Proiectul de reorganizare a întregului sistem de transport din Regiunea Bucureşti – Ilfov se va desfăşura până în luna septembrie.

Se modifică sistemul de transport din Bucureşti – Ilfov

Astfel, începând cu data de 26 iunie 2021, linia troleibuzului 65 va funcţiona doar în zilele lucrătoare şi numai în orele de vârf (06:30 – 09:30 şi 16:00 – 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitată.

Tot din 26 iunie TPBI a dispus şi alte măsuri de optimizare a transportului public de călători şi de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar şi cu bugetul alocat de Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

„Linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 şi 368. Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 şi 27 şi autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în staţiile „Parcul Carol I” de pe traseul liniilor 7 şi 47 amplasate pe Str. 11 Iunie”, precizează TPBI într-un comunicat remis joi.

De asemenea, linia 163 va funcţiona pe un traseu modificat între terminalele „Giuleşti Sârbi” şi „Piaţa Operei”. Astfel, pe sensul spre Piaţa Operei: terminal „Giuleşti Sârbi”, traseu de bază până la intersecţia Calea Plevnei/ Str. Ştirbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Strada Ştirbei Vodă, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroii sanitari, Piaţa Operei. Pe sensul către Giuleşti Sârbi: Piaţa Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Ştirbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal „Giuleşti Sârbi”.

Alte trasee modificate

Linia 117 va funcţiona pe sensul spre terminalul „Piaţa Sf. Vineri” pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coşbuc, autobuzele traversând intersecţia pe spaţiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în staţia „Piaţa Regina Maria”, amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Staţia „Piaţa Regina Maria”, amplasată în rond, se suspendă.

Linia 261 va funcţiona pe sensul către terminalul „Complex Comercial Băneasa” pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/ Str. Elena Văcărescu, pe Şos. Bucureşti-Ploieşti până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Nu în ultimul rând, pe sensul de mers către terminalul „Valea Oltului”, autobuzele liniei 368 vor efectua opriri şi în staţia „Piaţa Romană” amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE.

Precizări despre abonamente

Abonamentele achiziționate pe linia de troleibuz 65 vor putea fi folosite (pe toată durata de funcționare a serviciului de transport public) și pe liniile cu traseu comun (dar numai pe porțiunea de traseu comun), cu aplicarea obligatorie a procedeului de validare multiplă (apăsând tasta “r” înainte de a apropia cardul de validator, în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid, sau tasta 2 a validatorului, în celelalte vehicule).
Totodată, abonamentele achiziționate pe linia de autobuz 268 vor putea fi folosite, până la expirare, pe toate liniile cu traseu comun (dar numai pe porțiunea de traseu comun), cu aplicarea obligatorie a procedeului de validare multiplă (apăsând tasta “r” înainte de a apropia cardul de validator, în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid, sau tasta 2 a validatorului, în celelalte vehicule).
Cookies