„Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi!” n-o să se audă prea curând la difuzoare din metrou. Termenul anunțat acum de Primarul Daniel Băluță

15 dec. 2022
11471 afișări
„Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi!” n-o să se audă prea curând la difuzoare din metrou. Termenul anunțat acum de Primarul Daniel Băluță
„Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi!” n-o să se audă prea curând la difuzoare din metrou. Termenul anunțat acum de Primarul Daniel Băluță. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

Bucureștenii sunt curioși să afle când vor auzi la metrou „Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi!”. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat când se va deschide stația pentru călători.

Când o să se audă la metrou „Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi!”

Daniel Băluță a declarat că, această nouă stație de pe Magistrala 2 reprezintă un avantaj pentru comunitate pentru că tot mai multe firme vor începe să-și aducă și să-și dezvolte afacerile în Sectorul 4. Astfel, vor fi create noi locuri de muncă, la care bucureștenii vor putea ajunge cu ușurință.

Totodată, Primarul Sectorului 4 subliniază că, datorită acestei noi infrastructuri, se va reduce numărul mașinilor care sufocă traficul rutier de pe Șoseaua Berceni, iar oamenii vor respira un aer mai curat.

Bine, dar când se deschide pentru călători stația de metrou Tudor Arghezi? La această întrebare a răspuns Daniel Băluță:

De la jumătatea anului viitor, vom auzi în difuzoare „Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi!”, a declarat Primarul Sectorului 4, într-o postare pe pagina de Facebook.

Lucrările au început în ianuarie 2021

La începutul acestei săptămâni, Primăria Sectorului 4 a anunțat că au fost finalizate lucrările de la stația de metrou Tudor Arghezi și a susținut o conferință de presă la care au participat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, cât și Marcel Ciolacu (PSD) președintele Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dar și Mariana Miclăuș, director general al Metrorex S.A.

Directorul Metrorex a comunicat un alt termen, față de cel al Primarului de la 4. Această nouă stație de pe Magistrala 2 ar urma să fie deschisă pentru călători în al doilea trimestru al anului 2023, în martie sau aprilie, după finalizarea testelor.

„Testele pot dura o lună sau cel puţin două luni, în funcţie de rezultatele pe care le vom obţine de atingere a parametrilor tehnici proiectaţi, adică în trimestrul doi 2023, în martie, aprilie”, a declarat Mariana Miclăuş, directorul general al Metrorex.

Stația de metrou Tudor Arghezi este construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură și are o lungime de 1,6 kilometri. Totodată, aceasta este prima stație de metrou pe care nu o construiește Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Metrorex, ci o primărie de sector.

Cookies