ARHIVA B365

Atenţie! Se fură benzină din rezervoarele maşinilor parcate lângă bloc!

Cel mai adesea, hoţii acţionează noaptea, când proprietarii maşinilor dorm liniştiţi. Asta au descoperit poliţiştii de la Secţia 8, care, la data de 06 ianuarie 2012, în jurul orei 02:15, l-au prins în flagrant pe un bărbat de 38 de ani care, prin secţionarea furtunului ce face legătura între buşonul de alimentare cu combustibil şi rezervor, a sustras aproximativ 37 de litri de benzină dintr-un autoturism marca VW staţionat în parcarea unui bloc situat în str. Matei Voievod, sectorul 2.

„Extinzând cercetările, poliţişti au stabilit faptul că cel în cauză este autorul şi a furtului de combustibil comis în noaptea de 11/12.10.2011, de la un autoturism marca Daweoo, parcat pe Şos. Mihai Bravu, sectorul 2. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 8, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu S. Ion în stare de reţinere” – arată comunicatul poliţiei, remis B365.ro.

Acesta nu este însă primul caz de acest tip din Bucureşti.

„Este un nou modus operandi. Noi ţinem cont de tot ceea ce se întâmplă pe acestă zonă a infracţionalităţii. Sigur, poate crea disconfort nu numai cetăţeanului care îşi pierde benzina dar se pot produce accidente”, a declarat Christian Ciocan, purtător de cuvânt al IGPR, la Realitatea tv, în urmă cu trei luni.

Cele mai vulnerabile maşini sunt cele ieftine care nu au măşti de protecţie a furtunului şi a rezervorului.

„Cele mai expuse maşini la furatul de benzină sunt cele mai vechi care îţi arată pe bord câtă benzină ai în rezervor chiar fără să fie contactul pus. Este vorba de maşini precum Matiz sau Tico, de exemplu”, a explicat Adrian Mitrea, specialist auto.

Tehnica este simplă. Un hoţ profesionist poate goli un rezervor în doar câteva minute.

„Folosesc un cutter ca să taie conducta prin care tu alimentezi care de regulă e din plastic la foarte multe maşini. Alt mod de operare, mai simplu şi mai barbar e la SUV-uri de exemplu, găuresc pur şi simplu rezervorul cu o şurubelniţă”, a mai spus Adrian Mitrea.

Şi un sfat de la specialişti. Nu vă parcaţi maşinile cu două roţi ridicate pe trotuar.

„Dacă maşina este urcată cu două roţi pe trotuar îi creezi hoţului un fel de rampă artificială şi îi creezi mai mult spaţiu de manevră”, a explicat Adrian Mitrea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button