Atenție, se deschid ușile, vezi să nu-ți cadă mașina! Un timișorean a parcat fix la gura de metrou de la stația Tineretului. „O fi crezut că-i pasaj subteran?”

05 sept. 2023
467 Afișari
Atenție, se deschid ușile, vezi să nu-ți cadă mașina! Un timișorean a parcat fix la gura de metrou de la stația Tineretului. „O fi crezut că-i pasaj subteran?”
Atenție, se deschid ușile, vezi să nu-ți cadă mașina! Un timișorean a parcat fix la gura de metrou de la stația Tineretului. „O fi crezut că-i pasaj subteran?”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer a venit din Timișoara la București și, neștiind unde să parcheze, și-a lăsat mașina chiar în dreptul unei stații de metrou.

„A luat metroul după”

O parcare neobișnuită a avut loc în București: un șofer s-a urcat cu mașina pe trotuar și a lăsat-o parcată în dreptul stației de metrou „Tineretului”.

Un trecător a observat parcarea neregulamentară a șoferului din Timișoara, a fotografiat-o și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

„E mai ieftin cu metroul, boss!” (G. F.)

Mai mulți internauți au văzut postarea și au venit cu diverse motive pentru care șoferul ar fi parcat acolo.

O bucureșteancă a spus că timișoreanul nu ar fi știut că acolo e stație de metrou pentru că la el în oraș nu are așa ceva:

Nu știe el ce e aia stație de metrou, nu are așa ceva la el în sat.” (L. G.)

O altă teorie a fost că șoferul a parcat acolo pentru a merge cu metroul după:

A luat metroul după.” (V. Ț.)

Alte comentarii:

  • „S-a gândit la poluare. Folosește mijloacele de transport în comun.” (D. L. D.)
  • „În Timișoara nu e metrou, omul a zis că e pasaj subteran.” (R. B.)
  • „Povestea spune ca șoferul încă așteaptă să intre în pasaj.” (F. A.)

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Prin București sunt des întâlnite parcările neregulamentare, fie pe trotuar, în stații STB sau în alte locuri nepermise.

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies