COOL CITYGOOD LIVING

„Atenţie, se deschid cărţile!” pe magistralele 1 și 3 ale Bucureștiului

Călătoriile cu metroul se vor schimba pentru totdeauna. Ambasada Spaniei la Bucureşti este cea care lansează prima campanie de promovare a literaturii spaniole în reţeaua de metrou a Capitalei.

Despre ce campanie este vorba?

Este vorba despre campania „Atenţie, se deschid cărţile!”. Aceasta își propune să le ofere călătorilor scurte momente de lectură, trezindu-le, totodată, curiozitatea de a citi în intregime operele.

„Bucureştenii sunt invitaţi să se bucure de literatura spaniolă într-un spaţiu mai puţin obişnuit, acolo unde liniile de metrou intersectează creaţia literară şi artele vizuale, transformând călătoria cu metroul într-o plimbare imaginară prin lumea cărţilor. Astfel, metroul devine un loc de întâlnire cu literatura, călătorii având posibilitatea de a descoperi sau redescoperi autori, personaje şi opere cu ajutorul textelor ilustrate”, se arată într-un comunicat de presă Agerpres.

Astfel, începând de astăzi, pe magistralele 1 și 3 veți putea găsi literatură spaniolă din operele unor scriitori renumiți.

Inițiativa a avut loc prima oară în Madrid, Spania în anul 1997, fiind și în ziua de azi una dintre cele mai îndrăgite campanii culturale din oraș.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button