Atenție, români. Noi reguli de intrare în Bulgaria intră în vigoare din această noapte. De ce documente aveți nevoie la graniță

31 aug. 2021
225 afișări
Atenție, români. Noi reguli de intrare în Bulgaria intră în vigoare din această noapte. De ce documente aveți nevoie la graniță
Atenție, români. Noi reguli de intrare în Bulgaria intră în vigoare din această noapte. De ce documente aveți nevoie la graniță. Sursa foto: Despre Vedete

Miercuri, pe data de 1 septembrie 2021, de la ora 00:00, sunt aplicate noi reguli de intrare în Bulgaria din România. Cetățenii români pot intra în Bulgaria exclusiv prin prezentarea certificatului digital european COVID-19 care confirmă vaccinarea, testarea negativă sau trecerea prin boală în ultimele 90 de zile.

Noi reguli de intrare în Bulgaria. Autoritățile de frontieră bulgare au transmis Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române că au fost emise noi reglementări legate de condițiile de călătorie în Republica Bulgaria. Aceste noi prevederi se vor aplica de pe data de 1 septembrie 2021, ora 00:00. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră Română prin intermediul unui comunicat.

Noi reguli de intrare în Bulgaria. România intră pe „lista verde” a bulgarilor

Autoritățile bulgare au transmis că țara noastră va intra pe lista verde privind situația pandemiei de COVID-19. Prin urmare, persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE, potrivit noilor reguli.

Ce persoane sunt scutite de prezentarea certificatului european la intrarea în Bulgaria

Există însă și persoane care sunt exceptate de la solicitarea prezentării documentelor COVID la intrarea în Bulgaria. Este vorba despre persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Noi reguli de intrare în Bulgaria. Pe la ce puncte de trecere pot intra românii în statul vecin

Prin urmare, cetățenii români pot intra pe teritoriul Bulgariei exclusiv pe la punctele de trecere a graniței unde este prezent personal medical bulgar, în vederea examinării documentelor. Punctele de frontieră pe la care se poate intra din România în Bulgaria sunt următoarele:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul Bulgariei, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Cookies