Atenție, români! Milka retrage mai multe stocuri de înghețată de pe piață. Până când puteți să le returnați

24 iul. 2021
242 Afișari
Atenție, români! Milka retrage mai multe stocuri de înghețată de pe piață. Până când puteți să le returnați
Sursa foto: Unsplash

Continuă retragerea unor stocuri de înghețată de pe piață. A venit rândul companiei Milka să retragă mai multe loturi de înghețată, asta după ce săptămâna trecută Mars a retras de pe piață zeci de loturi de înghețată. Cauza este aceeași, și anume concentrația ridicată a oxidului de etilenă, concentrație care a depășit în cazul acestor deserturi limita legală admisă.

Mai multe loturi de înghețată Milka vor fi retrase de pe piață după ce s-a dovedit că ingredientul stabilizator pe bază de plante are în componența sa o cantitate mult prea mare de oxid de etilenă, care depășește limitele legale, potrivit ProTV.

Ce stocuri de înghețată Milka trebuie returnate în cel mai scurt timp

Compania distribuitoare a produselor Milka la noi în țară, Froneri Ice Cream România, a declarat că recheamă de pe piața din România produsele din gama de înghețată ce fac parte din următoarele loturi:

  • Milka Vanilla&Chocolate Stick 20×71 gr, lot M1119, data de expirare 31.04.2023
  • Milka Chocolate Hazelnut Stick 20X69 gr, lot 1117, data de expirare 31.04.2023
  • Milka Vanilla&Chocolate Stick MPK, 284 gr, lot 1145, data de expirare 31.05.2023
  • Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK, 176 gr, lot 1106, 1107, data de expirare 31.04.2023

Motivul invocat pentru retragerea de pe piață este acela că Froneri Ice Cream Polonia, compania producătoare a acestor înghețate, a fost informată de unul dintre furnizorii săi că sunt prezente probleme de reglementare la patru loturi.

Problema a fost identificată la ingredientele stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producţia sa de îngheţată şi care au afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea îngheţatei.

Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise în privința concentrației oxidului de etilenă.

Până când pot fi returnate produsele din aceste loturi

Reprezentanții Froneri explică faptul că stabilizatorii pe bază de plante utilizaţi sunt livraţi ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite şi sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât este foarte puţin probabil ca acestea să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor.

Froneri solicită persoanelor să nu achiziționeze sau să consume produsele din loturile menționate mai sus, ci mai degrabă să le distrugă sau să le returneze. În cazul returnării este necesară prezentarea bonului fiscal. De asemenea, returnarea ar trebui să fie efectuată până la data de 9 august 2021.

Cookies