ARHIVA B365

ATENŢIE! Risc mare de avalanșă la Bâlea Lac și pe Vârful Omu

Riscul actual este de gradul patru din cinci posibile. Specialiștii spun că „declanșarea avalanșelor este probabilă”.

„Declanșarea avalanșelor este probabilă chiar și printr-o slabă supraîncărcare pe numeroase pante suficient de înclinate. În plus stratul de zăpadă recent depus, din cauza grosimii însemnate, va acționa ca o suprasarcină peste stratul mai vechi foarte umezit și poate genera spontan avalanșe de dimensiuni medii și mari”, avertizează meteorologii de la Serviciul de Prognoză a Vremii Sibiu, conform Agerpres. 

Stratul de zăpadă continuă să crească. Zăpada măsura vineri, pe platforma stațiilor meteo, 2,05 metri la Vârful Omu (munții Bucegi) și 1,2 metri la Bâlea Lac (munții Făgăraș).

„Stratul de zăpadă proaspătă măsoară 40-50 cm în partea superioară, iar în cursul zilei de mâine se vor mai depune 5-10 cm suplimentar. Stratul este umezit și puțin stabilizat pe majoritatea pantelor. Pe văi și în locurile adăpostite, depozitele sunt mai însemnate. Stratul de zăpadă vechi este umezit pe toată grosimea sa, fiind alcătuit predominant din granule rotunde și cruste subțiri de gheață”, se arată în informarea nivologică.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button