Atenție! Returnează de urgență aceste mezeluri dacă le ai în frigider! O eroare de producție a afectat stocurile din întreaga UE

05 iun. 2021
241 Afișari
Atenție! Returnează de urgență aceste mezeluri dacă le ai în frigider! O eroare de producție a afectat stocurile din întreaga UE

Mare atenție! Compania germană de mezeluri Family Butchers Germany GmbH (TFB) a retras de pe piață două sortimente de mezeluri din cauza unei erori de producție care ar fi dus la contaminarea cu cantități mici de praf de metal.

Gigantul producător alimentar Family Butchers Germany GmbH (TFB) a retras de pe piață două tipuri de mezeluri – Reinert Bärchen Mortadella şi Reinert Bärchen pentru că ar putea fi contaminate de cantităţi mici de praf de metal în urma procesării, potrivit Adevărul. Pentru a preveni apariția unor incidente neplăcute pentru clienți, compania TFB a retras stocul respectiv din toate magazinele din Uniunea Europeană, inclusiv cele din România.

Clienții pot primi banii înapoi și fără dovada achiziției, potrivit companiei producătoare

Prin urmare, TFB a decis preventiv ca, în cadrul unei retrageri publice, să elimine din comerț produsele care ar putea fi infectate și să dea consumatorilor posibilitatea unui schimb. Clienții pot returna aceste produse în magazinele de unde le-au achiziționat cu restituirea prețului de cumpărare chiar și fără prezentarea bonului de casă. Acest fapt se referă la următoarele produse:

– Reinert Bärchen-Wurst: toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv

Reinert Bärchen Geflügel-Wurst: toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv.

Această măsură a retragerii a fost luată și în Germania, în ciuda rezultatelor emise de specialiști, care au declarat că persoanele care consumă aceste alimente care ar putea fi contaminate nu își vor pune viața sau sănătatea în pericol.

Defectele au fost găsite în urma unui control amănunțit la fabrica de mezeluri

Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunțat că retragerea produselor este cauzată de găsirea unor defecte în cadrul unor controale extinse de calitate. Nu se poate exclude momentan impoteza că mici cantități de praf de metal au pătruns pe produse din cauza unui defect al utilajelor folosite în procesul de fabricare al mezelurilor din gamele Bärchen-Wurst și Bärchen Geflügel-Wurst. Conform unei verificări și a unei evaluări a unor experți independenți, nu există niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.

The Family Butchers (TFB) este a doua cea mai mare companie de fabricare a salamurilor de pe teritoriul Germaniei, cu nu mai puțin de opt locații de producție, 2.400 de angajați și o cifră de afaceri anuală ce însumează 720 de milioane de euro.

Cookies