Atenție! Restricții de trafic pe Centura București – lucrări Pasajul Olteniței: circulație deviată în totalitate

03 dec. 2021
4647 Afișari
Atenție! Restricții de trafic pe Centura București - lucrări Pasajul Olteniței: circulație deviată în totalitate
Sursa: Facebook Ionel Scriosteanu

Cine tranzitează Centura București și DN4 trebuie să știe că începând de sâmbătă, 4 decembrie, se vor institui restricții de trafic în zona lucrărilor la Pasajul Olteniței, respectiv lărgire la 4 benzi a centurii rutiere. Atenție, circulația va fi deviată un an de zile.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că de sâmbătă, 04.12.2021, începând cu ora 10:00, se vor introduce restricții de circulație pe o bucată din Centura București.

Zona afectată este cea de la pasajul aflat în construcție Olteniței – Popești Leordeni, respectiv contractul de ”Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2, km 23+600 și A1, km 55+520 – Lot 1: Amenajare nod rutier DN CB – DN 4 (Oltenița) km 29+500 – km 33+190”.

Restricțiile de pe Centura București vor fi instituite pentru perioada 02.12.2021 – 01.12.2022, precizează CNAIR.

Autoritățile roagă conducătorii auto care doresc să tranziteze Centura București și DN4 să circule cu atenție sporită, având în vedere că traficul va fi deviat în totalitate, pe toate sensurile de mers, și să urmărească și să respecte cu atenție semnalizarea rutieră din zona lucrărilor.

Stadiul lucrărilor la Pasajul Olteniței-Popești Leordeni

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a transmis, recent, că este mobilizare bună la Pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni.

Legat de restricțiile de circulație din zonă, acesta a motivat că acestea se impun pe fondul lucrărilor care se desfășoară pe șantier, respectiv asamblarea tablierului metalic. Până în prezent, au fost montate grinzile de beton pe 5 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni și coborâre spre Glina.

„Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea și turnarea riglelor peste pilele deja executate și se continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre dinspre București.

De asemenea, se avansează cu devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.”, a menționat Scrioşteanu.

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic în 2022, după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, este calculul transmis de Scrioşteanu.

VIDEO Pasajul Oltenița/ Filmare realizată în 28 octombrie 2021

Cookies