ATENŢIE! O nouă agenţie de turism a intrat în INSOLVENŢĂ. Cum pot fi recuperate pachetele de vacanţă

de:
24 iun. 2018
7 Afișari
ATENŢIE! O nouă agenţie de turism a intrat în INSOLVENŢĂ. Cum pot fi recuperate pachetele de vacanţă

Agenția Terra Tourism și-a anunțat aseară printr-un email partenerii și clienții că nu-și mai poate onora obligațiile față de aceștia și le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance. 

„Cu părere de rău vă anunțăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecință, vom declanșa procedura de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiata la City Insurance SA ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism”.

Terra Tourism, cu sediul central în Slobozia și deținută de Oana Dunel, are și o agenție în București, pe Calea Moșilor. Anul trecut, cu doar șase angajați, Terra Tourism a avut afaceri de aproape 7 milioane de lei și un profit net de 11.000 de lei.

Nicolae Demetriade, președintele ANAT, a declarat pentru Profit.ro că încearcă de ieri să ia legătura cu reprezentanții Terra Tourism, dar aceștia sunt de negăsit. „Nu știm care este valoarea pagubelor și câți turiști au rămas păgubiți și cu ce sume, pentru că cei de la agenție nu au putut fi contactați. Terra nu e o agenție mare, dar chiar și așa acest eveniment dăunează imaginii agențiilor”, a spus șeful ANAT. În ultimii ani, mai multe agenții de turism au intrat în insolvență, precum Genius Travel, Mareea, Omnia, Paravion, iar autoritățile pregătesc un fond de garantare a pachetelor turistice.

Cookies