LA MINE-N CARTIER

Atenţie la ţurţurii de la acoperiş! VEZI ce amendă rişti

Acţiunea de control vizează cu precădere zona centrală a Sectorului 1, fiind verificate clădirile situate pe bulevardele cu trafic pietonal intens.

Agenţii locali vor atenţiona, în primă fază, asociaţiile de proprietari şi proprietarii de spaţii comerciale că sunt obligaţi să înlăture ţurţurii care se formează pe imobilele pe care le deţin. În situaţia în care aceştia nu iau măsuri imediate, vor fi sancţionaţi cu amenzi, informează administraţia locală.

“Strada este o prelungire a casei noastre. De aceea, fac un apel către asociaţiile de proprietari şi către societăţile comerciale din Sectorul 1 să respecte obligaţiile ce le revin şi să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe căile de acces către imobile şi din faţa magazinelor”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit Hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, asftel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

Nerespectarea obligaţiilor de îndepărtare a zăpezii sau gheţii de pe trotuare este sancţionată cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei pentru persoanele fizice şi cu amenzi de la 500 la 2.000 lei pentru persoanele juridice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button