Atenție la stolurile de ciori din București! O femeie a fost atacată în timp ce se plimba cu câinele prin parcul IOR

18 mai 2023
3236 afișări
Atenție la stolurile de ciori din București! O femeie a fost atacată în timp ce se plimba cu câinele prin parcul IOR
Atenție la stolurile de ciori din București! O femeie a fost atacată în timp ce se plimba cu câinele prin parcul IOR. Imagine simbol: Unsplash

Stolurile de ciori au început să devină agresive și să atace bucureștenii. O femeie a ieșit la plimbare cu cățelul, când a fost atacată de la spate de câteva ciori, în Parcul IOR din București.

Cum a fost femeia atacată de ciori

O bucureșteancă a povestit pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3” cum a fost atacată de un stol de ciori în Parcul IOR.

Miercuri dimineață a ieșit cu câinele la plimbare, în parc, dar nu se aștepta să fie atacată tocmai de un stol de ciori. Femeia a povestit că era la ieșirea din parc, și o cioară a început să „croncăne agresiv” la ea și la cățelul ei. După ce a trecut de prima cioară, a dat de a doua. De data aceasta, nu a mai scăpat doar cu un zgomot agresiv, ci a fost atacată.

Azi, dimi, la venirea acasă din parc cu potaia, îmi tremurau picioarele, nu alta. Am fost atacată. Brutal, n-am avut nici cel mai mic indiciu că o să fiu luată cu asalt! 

Eram la ieșirea din parc și era un cioromete din ăsta, da` mare cât o găină, care croncănea foarte agresiv la mine și la cuțulica mea (care de astă dată n-a fost clonțoasă). Eu, plină de glume ca de obicei, îi răspund: ”lasă gura aia mare, că mi-ai făcut urechile praf! Gura, că m-am săturat de voi, ați ajuns să sfârtecați și porumbeii!”. Ăla, nimic, urla de-a dreptul spre mine!” a povestit femeia

Cioara a venit din spate și și-a înfipt ghiarele în elasticul de păr al femeii. Bucureșteanca a spus că a durut-o rău, nu știe daca i-a smuls și ceva păr atunci când a atacat-o.

Când am depășit croncănitoarea, a venit alta din spate și mi-a înfipt ghearele-n elasticul de la păr de am crezut că mă scăp pe mine de frică și de uimire! Chiar m-a durut rău, nu știu dacă nu mi-a și smuls ceva păr din coadă.” a mai spus femeia

De asemenea, altă cioară care stătea pe gard a încercat să îi sară femeii la ochelari și să dea cu ciocul în ea.

„Sunt foarte multe, ce e de făcut?”

Femeia a povestit întâmplarea într-un mod ironic, însă situația este destul de serioasă. Ea i-a întrebat pe internauți:

Ce e de făcut?” – T. M.

Bucureșteanca a mai povestit că după ce e reușit să scape de ciori a observat că alte două persoane au mai fost atacate: un domn și o fetiță. Ciorile i-au atacat și pe ei tot de la spate.

După mine a trecut un domn cu o fetiță mică de mână, am văzut că și pe ei i-a atacat din spate. Doamne fer să-ți pună ghearele pe față sau un cioc în ochi, daună totală. Mai ales la copii.
Când le vezi de aproape îți dai seama că sunt chiar mari și puternice.” -T. M.

Mai mulți internauți au adăugat comentarii la postarea femeii, în care au spus că au rude sau prieteni care au ajuns la spital din cauza ciorilor.

Câteva experiențe povestite

  • Sunt periculoase. Am o colegă care, aseară, a ajuns la Urgențe Floreasca! A întrat în medical o săptămână. Să avem grijă!” – M. I. G.
  • „Și mama mea a fost atacată ieri dimineață pe Bd. Nicolae Grigorescu. Își cumpărase un covrig din care mânca și probabil mirosul le-a înfuriat! Noi am ajuns la spital pentru Antitetanos și dezinfectarea rănii!” – A. G.

În plus, mai multe persoane au spus că păsările atacă doar atunci când sunt pui în preajmă care sunt căzuți la sol sau care învață să zboare.

Se pare că atacă atunci când au pui căzuți din cuib, să fim atenți pe unde mergem, poate reușim să ne ferim!” – C. G.

Te-ar putea interesa și:

Cookies