BAZAR

Atenţie la produsele tradiţionale! Ce produse trebuie evitate

George Căţean are un magazin în Braşov unde vinde numai preparate naturale, care provin din ferma familiei, iar pentru 9 sortimente de brânză are şi certificat de producător tradiţional.

„Orice producător local care produce în mod tradiţional ar trebui să aibă acest certificat. Mai ales că zona montană şi, în special Braşovul, are un potenţial destul de ridicat pentru acest segment”, spune George Căţean.

Iar clienţii acestor producători autohtoni ştiu deja cum să testeze marfa autentică.

Un alt producător din zonă a dezvoltat o adevărată afacere cu preparate pe bază de peşte.

Pentru ca produsele să fie atestate trebuie realizate doar din materii prime locale, să nu conţină aditivi alimentari şi să fie făcute după o reţetă şi procedee tehnologice tradiţionale, informează Digi24.

Sunt şi judeţe care nu au niciun produs atestat tradiţional. Un exemplu este Harghita unde producătorii au încercat să obţină avize pentru cașcaval de casă, pâine tradițională din făină de alac și pâine de casă din cartofi. Toate au fost, însă, respinse.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în România există 18 judeţe care nu au niciun produs tradiţional atestat, printre acestea numărându-se şi Bacău, Bistriţa – Năsăud sau Iaşi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button