Atenție la ofertele telecom de Black Friday. Recomandările făcute de ANCOM

06 nov. 2021
381 Afișari
Atenție la ofertele telecom de Black Friday. Recomandările făcute de ANCOM
Atenție la ofertele telecom de Black Friday. Recomandările făcute de ANCOM

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) îi sfătuiește pe români să fie atenți în momentul în care aleg ofertele telecom cu ocazia Black Friday, dar și să fie atenți la serviciile de livrare a coletelor. Mai jos găsiți lista cu recomandări.

Atenție la ofertele telecom de Black Friday. Recomandările făcute de ANCOM. Este important să țineți cont și de nevoile de comunicare și de consum, nu doar de prețurile mici care apar în această perioadă pe piață.

Atenție la ofertele telecom de Black Friday

Cu ocazia Black Friday sunt lansate oferte pe piață de către operatorii de telefonie, internet sau televiziune. Important este să vă informați temeinic înainte să vă decideți asupra unei oferte de acest fel.

ANCOM îi sfătuiește pe români să fie atenți la aceste promoții și să aleagă oferta cea mai potrivită, care corespunde cel mai bine nevoilor de consum și comunicare. De asemenea, atenție sporită și la opțiunile de livrare a coletelor.

Piața telecom din țara noastră se umple de oferte promoționale cu ocazia Black Friday, iar consumatorii tind să se uite doar la prețurile incredibil de mici și neglijează detaliile importante din spatele ofertelor.

Recomandările făcute de ANCOM

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le recomandă tuturor persoanelor interesate de ofertele telecom promovate în această perioadă să examineze produsele specifice.

Te-ar mai putea interesa și: Momentul perfect pentru cadouri. Rabla pentru electrocasnice reîncepe în decembrie

De exemplu: atenție la abonamentele de telefonie mobilă, internet sau televiziune care pot include echipamente precum telefon, tabletă ori televizor cu o reducere uriașă. Încercați să analizați următoarele detalii:

 • costul lunar al abonamentului care vă oferă echipamente la prețuri reduse sau chiar gratuite;
 • intervalul exact în care ar urma să beneficiați de reducerile costului lunar al abonamentului;
 • perioada minima contractuală, mai exact: intervalul de timp în care consumatorul nu poate renunța la contract fără să plătească taxe de reziliere anticipată. Perioada este limitată legal la 12 sau 24 de luni pentru contractele de telefonie;
 • câte minute/SMS-uri/trafic de date sunt incluse în abonament, în ce rețele se pot folosi, în ce ordine se vor consuma și ce tarife se aplică dupa consumarea acestora;
 • dacă și în ce condiții furnizorul poate să blocheze sau să tarifeze suplimentar accesul la anumite aplicații (de tip VoIP, file-sharing etc.);
 • dacă serviciul este disponibil în zona de reședință a potențialilor clienți. Pentru verificarea acoperirii cu semnal mobil pentru tehnologiile 2G/3G/4G, pentru toți operatorii mobili activi pe piața din România, utilizatorii pot consulta platforma informatică a ANCOM;
 • totodată, puteți consulta Netograf – aplicație pentru testarea calității serviciului de internet. Aceasta oferă și informații cu privire la viteza experimentată în mod real de utilizator.
Nu vă uitați doar la ofertele cu prețuri mici.
Nu vă uitați doar la ofertele cu prețuri mici.

Livrarea coletelor

Sunt șanse ca în această perioadă să existe întârzieri la livrarea coletelor sau acestea pot fi deteriorate sau pierdute în timpul transportului.

ANCOM face recomandări și le recomandă persoanelor să verifice ce opțiuni de livrare oferă comerciantul de la care cumpără produsul. De asemenea, cereți servicii suplimentare de siguranță, cum ar fi:

 • serviciul cu deschidere la livrare;
 • serviciul de trimitere cu valoare declarată.

Informații despre tipurile de servicii poștale puteți găsi în InfoCentru ANCOM, AICI.

Dacă aveți probleme cu livrarea produsului comandat online, încercați prima dată să luați legătura cu magazinul online. Dacă situația nu este rezolvată pe cale amiabilă, puteți reclama problema către ANCOM, dar trebuie să păstrați toate documentele care dovedesc achiziția făcută:

 • factură,
 • bonul fiscal,
 • formularul de livrare.
Încercați să păstrați toate documentele care dovedesc achiziția.
Încercați să păstrați toate documentele care dovedesc achiziția.
Cookies