ARHIVA B365

Atenţie la ieşirile din Bucureşti

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor tragedii, poliţiştii recomandă şoferilor:

să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întamplă, de regulă pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;

să evite consumul de băuturi alcoolice seara, dacă dimineaţa urmează să conducă maşina;

să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc maşina. Studiile arată că aproape jumătate dintre posesorii de telefon mobil îl folosesc atunci când sunt la volan;

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia asupra manevrei de depăşire, considerată a fi manevra cu gradul cel mai ridicat de dificultate precum şi cel depăşit are obligaţia de a nu mări viteza.

„Dacă un partener de trafic s-a angajat într-o depăşire hazardată, trebuie încetinită viteza, facilitându-i astfel reintrarea, fără pericol pe partea dreaptă. Fiţi calm, respectaţi-vă toţi partenerii de trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat intr-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, recomandă poliţiştii.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au avut loc opt accidente rutiere în urma cărora patru persoane au fost rănite grav şi tot atâtea au suferit răni uşoare, arată bilanţul autorităţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button