Atenție la acest băiețel care circulă cu STB, e simpatic și când se văicărește!

11 mai 2023
1477 Afișari
Atenție la acest băiețel care circulă cu STB, e simpatic și când se văicărește!
Atenție la acest băiețel care circulă cu STB, e simpatic și când se văicărește! | Foto: Diana popescu

Oferta STB a zilei: negocieri și ticuri verbale de succes.

🚌 O mamă urcă pe ușa din față a autobuzului, nu înainte de a-și ajuta băiețelul de vreo 4 ani să facă același lucru. Odată ajunși în mașină, copilul începe să se văicărească: „Vreau să stau joooos…” O pasageră trecută bine de 70 de ani, așezată pe primul scaun de lângă ușă, se oferă să-i cedeze locul: „Vii să stai aici?” Copilului nu-i ia nici măcar o secundă: „DA!”. Nu are, totuși, parte de răsfățul dorit, fiindcă mama intervine, nemiloasă: „Nu mergi nicăieri, doamna e în vârstă, e nepoliticos s-o ridici ca să te așezi tu!”. Puștiul, deja la jumătatea drumului către plâns, nu mai pierde vremea și izbucnește în lacrimi: „VREAU SĂ STAU JOOOS!”. Mama rămâne neînduplecată: „Nu ai unde să stai, mașina e aglomerată, nu-i niciun scaun liber”. Copilul continuă să urle. „Vreau să stau jos!” se aude, probabil, până la ușa din spate. Mama încearcă alte strategii:

– Și nici măcar nu mergem multe stații

– BA MERGEEEM!

– Dar nu ești obosit…

– BA SUUUNT!

– Bine, poate că ești obosit, dar ești băiat mare.

– NU SUUUNT! 

Drept urmare, continuă deja consacratul plâns. Doar că trece la nivelul următor: se văicărește continuu: „Vreau să stau jos! Vreau să stau jos! Vreau să stau jos!”. Mama nu pare impresionată de noua strategie. În schimb, dă roade la bătrânica miloasă, care deja îi oferise locul: „Hai, aici, în locul meu!”. Mama intervine nervoasă: „Stați, doamnă acolo, cum să vă ridicați pentru el?”. Apoi se întoarce către copil: „Dacă nu te potolești, îl sun pe taică-tu”. Băiatul o ține pe-a lui: „Vreau să stau jos!”. Mama scoate telefonul din poșetă, butonează puțin și-l pune la ureche. În timpul ăsta, copilul își continuă „Vreau să stau jos!”-ul. Ceea ce părea o stratagemă se dovedește mai mult de-atât. Cineva răspunde la telefon, iar femeia explică situația: „Spune-i lu’ fi-tu să nu mai urle în autobuz și să nu se așeze pe scaun în locul unei doamne în vârstă”. Lipește telefonul de urechea copilului, care se oprește din smiorcăit, cât să spună „alo?”. Trec secunde bune, răstimp în care nu scoate un sunet, doar ascultă concentrat ce i se spune. Apoi ridică ochii către mamă și rostește un singur cuvânt: „Gata”.

Victorioasă, mama îl întreabă zâmbind:

– Ei, ce ți-a spus?

– A zis s-o las la locu’ ei pe femeia bătrână!

🚌 Dacă vi se pare că folosirea excesivă a lui „gen”, o dată la câteva vorbe, e deranjantă, aflați că se poate mai rău. Folosiți STB, aveți șansa să întâlniți femeia fără astâmpăr, care a inventat altă „plombă”, cu care-și mitraliază telefonic victima:

– Ea, vezi dragă Doamne, are principii: dragostea deoparte, mai întâi îți creezi carieră. Așa c-a plecat în Anglia. Și-acum mă sună, vezi dragă Doamne, să vadă ce fac. Și, din senin îmi zice: vin în țară, să mă epilez. Că, vezi dragă Doamne, acolo epilatu’ e atât de scump că mai bine face drumu’ până aici, fiindcă, vezi dragă Doamne, iese mai ieftin. Da’ ea vine că-i e dor de ăla! 

Și acum, că s-a apucat de navetă, vrea, vezi dragă Doamne, să reînnoade relația. Și se interesează de serviciu’ meu. Vezi dragă Doamne, așa, ca să m-ajute pe mine. Cu turele mele, când să mai muncesc și pentru ea? În vis?! Și io ture de noapte nu fac, că nu-s bolnavă la cap!

Nota B365.ro – Mai multe #CroniciSTB, mai jos:

 

Cookies