Atenție, în București nu cade doar tencuiala, cade și tocana! Corina Băcanu: Era să mor, în capul meu a aterizat fie o tocăniță, fie o ciorbiță. Cu os!

18 nov. 2022
1418 Afișari
Atenție, în București nu cade doar tencuiala, cade și tocana! Corina Băcanu: Era să mor, în capul meu a aterizat fie o tocăniță, fie o ciorbiță. Cu os!
Atenție, în București nu cade doar tencuiala, cade și tocana! Corina Băcanu: Era să mor, în capul meu a aterizat fie o tocăniță, fie o ciorbiță. Cu os!. Sursa foto: Facebook/ Corina Băcanu

În București chiar trebuie să te asiguri temeinic pe unde mergi, altfel te trezești cu o tocăniță / ciorbiță în cap. Corina Băcanu a trecut printr-o situație bizară, dar periculoasă și a decis să povestească totul pe Facebook. În Capitală nu cade doar tencuiala de pe clădiri, cade și tocana de la etaje.

Corina Băcanu, în București: Era să mor, în capul meu a aterizat fie o tocăniță, fie o ciorbiță. Cu os!

Corina Băcanu este creator de conținut, iar prin intermediul unei postări pe Facebook le-a povestit internauților cum era să moară, în București.

S-a dus la un supermarket aflat la parterul unui bloc și atunci când a ieșit, s-a trezit (la propriu) cu o ciorbă sau tocăniță în cap. Nu a reușit să descifreze cu exactitate mâncarea din păr.

Dar, aceasta nu era problema cea mai mare. A fost cât pe ce să fie lovită în cap de un os de vită: „care mi-a mângâiat urechea și s-a zdrobit cu zgomot de asfalt”.

Imediat, pulsul i-a crescut și ceasul inteligent de la mână a avertizat-o că are 120 de bătăi pe minut, ba mai mult, a întrebat-o dacă vrea să sune la 112.

Mai mulți oameni au văzut-o pe Corina Băcanu plină de lături și în pragul unui AVC și au întrebat-o dacă se simte bine, dar de la distanță: „că miroseam ca un sconcs de ghenă de Grivița”.

Martorii l-au căutat cu privirea pe la etajele blocului pe autor, dar degeaba. Nici urmă de el.

Gunoi, poluare și educație

„Băi prieteni, în țara asta pe noi o să ne omoare gunoiul, mă! Vă jur. Gunoiul, aerul poluat și educația, sau lipsa ei, mă rog, detalii. Adică acele lucruri pe care nu le mai simți o dată ce te-ai obișnuit cu ele, dar care te îngroapă. Tot așa, și la propriu și la figurat”, spune creatorul digital pe Facebook.

Corina nu înțelege de unde provine mentalitatea majorității: cum s-au civilizat alții (mult mai rău decât noi) în 10 ani, iar noi nu vom reuși nici peste 100 de ani.

„Și cred că e dincolo de educație. Ne lipsește instinctul de conservare, de supraviețuire, acel bun simț primar care zice “băi, nu trăi și nu respira gunoi!”

În ultimii ani s-au văzut și îmbunătățiri: copaci solari, scrumiere stradale, stații de autobuz inteligente, comunicare educativă, graffiti-uri eco care ne surprind plăcut retina, plantări diverse, dar importantă este și viteza.

„Oricum, până una alta aveți grijă când ieșiți de la parterul vreunui bloc! Nu, gunoiul aruncat în cap nu aduce noroc!”, a conchis Corina Băcanu.

Cookies