Atenție, în București chiar cad bucăți de bloc! O parte din tencuiala unui balcon de pe Bd. Dacia a căzut pe o mașină. I-a spart geamul și i-a îndoit plafonul

28 feb. 2023
260 Afișari
Atenție, în București chiar cad bucăți de bloc! O parte din tencuiala unui balcon de pe Bd. Dacia a căzut pe o mașină. I-a spart geamul și i-a îndoit plafonul
Atenție, în București chiar cad bucăți de bloc! O parte din tencuiala unui balcon de pe Bd. Dacia a căzut pe o mașină. I-a spart geamul și i-a îndoit plafonul | Sursă foto: Info Trafic București și Ilfov

În această după-amiază, în jurul orei 12:05, tencuiala unui balcon din centrul Bucureștiului a căzut pe o mașină parcată în zona respectiv. Imobilul din care s-au desprins bucățile se află pe Bd. Dacia.

Mașină parcată pe Bd. Dacia, avariată de tencuiala căzută de pe blocul de lângă

Imagini cu o mașină avariată de tencuiala căzută pe ea au fost publicate pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”. În imagini se poate observa că bucățile de tencuială ce au lovit vehiculul i-au spat un geam și au îndoit plafonul.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Nici un pieton nu a trecut în acel moment pe sub blocul cu pricina. De asemenea, nici în mașină nu existau pasageri.

Iată imagini publicate pe grupul de Facebook:

Mașină avariată de tencuiala căzută
Mașină avariată de tencuiala căzută | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Un alt bucureștean spune că nu este prima dată când un astfel de incident are loc în zona respectivă.

  • „Iar? A mai fost ceva de genul și în trecut, tot în zona asta.” – L.B.

Oamenii se tem că exista posibilitatea ca bucățile de tencuială ce se desprind de pe fațadele clădirilor vechi din Capitală să le cadă în cap, în timp de merg pe stradă.

  • „Mașina ca mașina, dar dacă trecea cineva în momentul ala?” – S. I.
  • „În caz de un cutremur Dumnezeu cu mila😔” – M. I.

Consolidarea clădirilor din București ar putea dura 10 ani

În data de 13 februarie 2023, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Edilul a transmis atunci că aceste imobile ar putea fi consolidate în 10 ani.

Primarul a transmis că a fost îmbunătățit cadrul legislativ ce vizează consolidarea clădirilor, însă acordul tuturor proprietarilor este în continuare greu de obținut.

Tot în cadrul acestei conferințe de presă, Nicușor Dan a transmis că mare parte din bucureșteni nu au încredere în programele de consolidare. Acest lucru se datorează modului în care au fost realizate în ultimii 20 de ani.

Despre clădirile cu risc seismic a vorbit și prefectul Toni Greblă. Conform acestuia, există circa 1.000 de imobile foarte expuse în cazul unui cutremur cu o intensitate mai mare. Mare parte din acestea fiind cu bulină roșie.

Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din București, care nu sunt puține, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea și numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur.

A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciții, există dotare, există un plan aprobat și fiecare entitate care se implică postcutremur știu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor, a declarat Toni Greblă.

Prefectul a mai afirmat că, în ultimii 15 ani, niciun municipiu din România nu a dus lipsă de fondurile necesare pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Cookies