“Atenție, groapă enormă și deosebit de periculoasă!” Bucureștenii se avertizează unii pe alții pe internet, ca să scape cu mașinile tefere de pe străzile din Capitală

31 ian. 2023
616 Afișari
“Atenție, groapă enormă și deosebit de periculoasă!” Bucureștenii se avertizează unii pe alții pe internet, ca să scape cu mașinile tefere de pe străzile din Capitală
Gropă pe Șoseaua Colentina | Sursa foto: Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

„Groapa din asfaltul de București” ar merita un loc într-o enciclopedie urbană scrântită, eventual cu un capitol multimedia care să cuprindă diferitele tipuri de gropi, fiecare cu descrierea sa, întocmai ca la teleenciclopedia de la teve de de pe vremuri.

«Atenție, groapă!» – mică enciclopedie a gropilor din București

Am avea „Groapa Mare de Bulevard”, acolo care trăiește, cum îi spun e numele, pe mari bulevarde pe care, de exemplu, „cineva” are de „executat o lucrare”, decupează o bucată de asfalt, dar i se termină programul de lucru și pleacă. De regulă, așa apare pe lume „Groapa de la Capacul de Canalizare”.

După aceea probabil că intră în concediu, căci numitul „Cineva” nu se mai întoarce la groapă, să termine lucrul, iar scurmătura geometrică în asfalt rămâne acolo mult și deloc bine.

În situații fericite, când „Groapa Mare de Asfalt” e încă în stadiul de pui, o autoritate (sau un cetățean) se milostivește să o semnalizeze. Asta se face cu o creangă babană, cu un semn simplu sau chiar cu gard reflectorizant împrejmuitor. Desigur, această cumsecădenie are efectul sugrumării suplimentare a traficului, dar măcar nu îți mai rupi mașina  în gropălău.

O altă specie de groapă răspândită în București este „Groapa Simbiotică de Tramvai”. Aici, avem sumedenie de subspecii. Printre ele, sunt gropile mai mici apărute pe acolo pe unde s-au tocit rosturile dalelor, sunt ditai gropile care apar deodată cu dipariția unor bucăți mari din dalele căii de rulare și, mai ales, este, să-i zicem, „Groapa  cu Clonți”, care apare atunci când  se combină una bucată mare șină de tramvai ruptă cu o gaură în asflatul dimprejur sau în dala căii de rulare.

Dar nimic nu se compară cu o „Groapa Mare de Ninsoare” din. București E o specie extrem de rezistentă și extraordinar de răspândită și n-are nevoie de cine știe ce spectaculoase condiții de viață. E de-ajuns să ningă un pic, o zis, hai, două și apare Peste Tot. Pe alei, pe străzi mari, mijlocii și mici, pe șosele și bulevarde din București și, deloc în ultimul rând. pe Centura Capitalei. E ca și cum peste oraș ar cădea, atunci când cade, un soi anume de săpadă toxică pentru asfalt: e de-ajuns să o atingă și o ciuruiește.

«Groapa Mare de Ninsoare» și alte gropi de sezon din București

În ultimele zile, pe grupurile de Facebook cu tematici rutiere din și despre București, apariția gropilor și avertismentele pe care și le lansează bucureștenii unii altora sunt subiect dominant de conversație (după accidente și blocaje)

Grupul de Facebook Info Trafic Rutier – Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare este unul dintre locurile în care bucureștenii se ajută astfel.

Groapa din imaginea de mai jos este nu doar fotografiată, ci și localizată de un membru al grupului:

Șoseaua Colentina, sens spre Doamna Ghica.

“Atenție, groapă enormă și deosebit de periculoasă!” Bucureștenii se avertizează unii pe alții pe internet, ca să scape cu mașinile tefere de pe străzile din Capitală
Sursa foto: Info Trafic Rutier – Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

Urmează alte avertismente asemănătoare:

ATENȚIE! Groapă (enormă) deosebit de periculoasă pe Barbu Văcărescu, sens spre Stefan Cel Mare, în apropierea stației de autobuz Bd. Lacul Tei. Atenție sporiță, să nu vă spargeți cauciucurile. (44.4556167, 26.1053955)

Un alt bucureștean atrage atenția asupra a ceea ce noi am numit „Groapa Mare de Ninsoare”:

Au apărut gropile pe CB dinspre Chiajna spre Chitila ca zambilele primăvara!

În cazul voi știți alte specii de gropi de București, așteptăm cu recunoștință sugestii de completat mica enciclopedie urbană scrântită.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies