Atenție! Din această noapte parcările de la Piața Sudului au tariful scăzut la 2 lei pe oră

03 iun. 2021
657 Afișari
Atenție! Din această noapte parcările de la Piața Sudului au tariful scăzut la 2 lei pe oră

Cetățenii din Sectorul 4 au parte de o veste bună. Primarul de sector, Daniel Băluță, a anunțat că de joi noapte tariful de staționare la parcările de la Piața Sudului vor costa 2 lei pe oră, după ce tariful era până acum de 5 lei pe oră, pentru a alunga mașinile abandonate din parcare.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat joi pe pagina sa de Facebook o serie de schimbări privind modul în care vor funcționa parcările de la Piața Sudului. Printre acestea se numără reducerea tarifului orar la 2 lei, de la 5 lei cât costa până acum, dar și intrarea în vigoare a posibilității ridicării autoturismelor care sunt parcate în mod impropriu. Mai mult, aceste schimbări vor intra în vigoare din această noapte.

Parcările de la Piața Sudului deveniseră ocupate cu mașini abandonate

Edilul sectorului pune tariful crescut din ultima perioadă din parcările de la Piața Sudului pe seama persoanelor care ocupau abuziv locurile de parcare cu mașinile pe care nu le mai foloseau, astfel că locurile ajungeau să rămână ocupate inutil, pentru perioade nedeterminate de timp. Băluță a anunțat că tariful crescut de 5 lei pe oră i-a alungat pe deținătorii de mașini abandonate, așa că prețul pentru o oră de parcare va reveni la doi lei din această noapte.

„Parcările de la Piața Sudului vor fi tarifate cu 2 lei pe oră, începând din această noapte.

O perioadă scurtă de timp am ridicat prețul la 5 lei pe oră pentru a descuraja abandonul mașinilor în parcarea P+2 și în parcările cu barieră din zonele adiacente pieței agroalimentare. În urma acestei măsuri puse în aplicare, am reușit să ne atingem scopul, și anume să îi îndepărtăm pe cei care transformaseră această parcare într-un târg auto.”, a declarat Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Mașinile care vor ocupa ilegal parcările vor fi ridicate, anunță primarul sectorului 4

Tot de astăzi va intra în vigoare și ridicarea mașinilor staționate ilegal pe locurile de parcare. Aceste măsuri sunt implementate pentru a duce la utilizarea parcării exclusiv în modul în care a fost gândită, și anume pentru parcarea clienților de la Piața Sudului dar și pentru cei care vor să parcheze automobilele pentru a folosi mijloacele de transport în comun ecologice, spune Băluță.

„Totodată, de acum înainte avem la dispoziție și posibilitatea ridicării autoturismelor care folosesc impropriu aceste parcări, așa că este momentul ca Parcarea P+2 de la Piața Sudului să fie folosită așa cum trebuie, doar pentru scopul pentru care a fost construită.

Acela de a încuraja mersul cu mijloacele de transport în comun ecologice, cu metroul sau tramvaiul, dar și pentru cei care își fac cumpărăturile la noua piață.

Așadar, din această noapte, tariful pe oră va fi de 2 lei, iar primele 30 de minute vor fi gratuite.”, a mai scris Daniel Băluță pe Facebook.

Cookies