Atenţie ce beţi! Pălincă falsă, de vânzare la Obor

de:
19 iun. 2012
26 Afișari
Atenţie ce beţi! Pălincă falsă, de vânzare la Obor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 2 Poliţie au documentat activitatea infracţională a acestora, iar la data de 19 iunie 2012 au fost efectuate două percheziţii, autorizate de Tribunalul Bucureşti în judeţul Ilfov, una la sediul unei societăţi comerciale şi una la domiciliul lui L. M. de 26 de ani, în urma cărora de la sediul societăţii s-a ridicat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 242 litri lichid incolor, ce pare a fi alcool, una dintre persoanele suspecte identificate fiind C. C. de 35 de ani, care a declarat că ar fi palincă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că acesta este administrator la o societate comercială cu punct de lucru în Bucureşti şi stand într-un complex agroalimentar din sectorul 2, prin intermediul acestei societăţi comercializând la diferite persoane băuturi alcoolice, la preţuri cuprinse între 12-15lei/ litru, prezentându-le a fi palincă originală de Baia Mare, fiind ajutat la comercializare de către L. M., din judeţul Ilfov.

Au fost solicitaţi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale care au prelevat probe în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice şi cărora li s-a predat cantitatea de 242 litri lichid incolor ce pare a fi  alcool, iar valoarea prejudiciul creat bugetului de stat, prin neplata accizei, este în valoare de 3.800 lei.

În cauză se efectuează cercetări faţă de C. C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase şi 300 litri produse intermediare de alcool.

Cookies