Atenţie! Carne de cal vândută drept carne de vită, în Bucureşti

de:
01 sept. 2011
0 Afișari
Atenţie! Carne de cal vândută drept carne de vită, în Bucureşti

Comisarii ANPC, cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei de Investigare a Fraudelor Sector 2, au participat joi la o actiune de control care a cuprins unitatile de comercializare a carnii (macelarii) din Hala Obor.

S-au controlat 5 operatori economici, la toti constatandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare.  In cadrul actiunii de control, comisarii au prelevat probe din carnea comercializata sub denumirea de carne de vita si pentru care exista suspiciunea ca ar proveni de la alta specie decat cea de vita , respectiv de cal.

Urmare analizelor de laborator efectuate, a rezultat ca 86% dintre probele prelevate au confirmat faptul ca se comercializa carne de cal, în loc de carne de vită.

Cu aceasta ocazie, comisarii au oprit de la comercializare, in vederea confiscarii, cantitatea de circa 1.000 kg carne de cal si au aplicat amenzi in valoare de 25.000 lei.

Documentele de control vor fi inaintate organelor de urmarire penala pentru aplicarea prevederilor legale.

„Ma adresez consumatorilor, si pe aceasta cale, ca ori de cate ori au suspiciuni asupra securitatii si calitatii produselor oferite la comercializare, sa se sesizeze Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor si al Municipiului Bucuresti. Vom actiona cu fermitate, impreuna cu celelalte organe ale statului, potrivit conventiilor de colaborare, fara a tolera niciun fel de situatii de acest gen”, a declarat Constantin Cerbulescu – preşedinte ANPC.

Cookies